Maliye'den 2006 Yılı Faaliyet Raporlarının Hazırlanmasına İlişkin Sıkça Sorulan Sorulara Cevaplar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2007 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1) Stratejik Planı olmayan idareler misyon ve vizyon bildirimine yer verecekler mi?

Stratejik planı olmayan idarelerin vizyon ve misyon bildirimine yer vermeleri gerekmemektedir.

2) Stratejik Plan 2006 yılını kapsamıyorsa ( plan dönemi 2007 yılından başlıyorsa) misyon ve vizyon bildirimine yer verilecek mi?

Kamu idareleri 2007 yılından başlayan stratejik planlarında yer alan misyon ve vizyon bildirimlerine 2006 yılı faaliyet raporlarında yer verebilirler.

3) Birim faaliyet raporlarında birimler misyon ve vizyon bildiriminde bulunacaklar mı?

Birim düzeyinde stratejik plan hazırlanması zorunlu olmamakla beraber, stratejik plan hazırlamış olan birimler, misyon ve vizyon bildiriminde bulunabilirler.

4)Sunulan Hizmetler başlığının altında hangi bilgilere yer verilecektir?

Bu kısımda idarenin veya harcama biriminin görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde faaliyet dönemi içersinde yerine getirdiği hizmetlere özet olarak yer verilecektir.

Faaliyet dönemi gerçekleşmelerine ilişkin bilgiler ise raporun III.B-1 bölümündeki ?Faaliyet ve Proje Bilgileri? başlığı altında yer alacaktır.

5)İdarenin Amaç ve Hedefleri başlığının altında hangi bilgilere yer verilecektir?

Stratejik plan yapan idareler, faaliyet raporunun ilişkin olduğu yılı kapsayan stratejik planlarında yer alan amaç ve hedefleri ile faaliyet yılı önceliklerini bu bölümde belirteceklerdir.

6)Temel Politika ve Öncelikler başlığının altında esas alınabilecek örnek politika belgeleri hangileridir?

Esas alınacak politika belgeleri kamu idaresinin faaliyet alanı ve içinde bulunduğu sektöre göre değişmektedir. Ancak örnek olması açısından aşağıdaki politika belgeleri sayılabilir.

Kalkınma Planları ve Yılı Programı,
Hükümet Programı
Katılım Öncesi Ekonomik Program,
Orta Vadeli Program,
Orta Vadeli Mali Plan,
Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eki Eylem Planı,
Acil Eylem Planı,
Vizyon 2023

7)Faaliyet ve proje bilgileri başlığı altında hangi bilgilere yer verilecektir?

Bu başlık altında, faaliyet raporunun ilişkin olduğu yıl içerisinde yürütülen faaliyet ve projeler ile bunların sonuçlarına ilişkin detaylı açıklamalara yer verilecektir.

8)Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin Değerlendirilmesi bölümünde hangi bilgilere yer verilecektir?

Bu bölümde idarelerin, teşkilat yapısı, organizasyon yeteneği, teknolojik kapasite unsurları açısından içsel durum değerlendirmesi sonuçlarına ve yıl içinde tespit edilen üstün ve zayıf yönlere yer verilir.

Stratejik planı olan idareler, stratejik plan çalışmalarında kuruluş içi analiz çerçevesinde tespit ettikleri güçlü- zayıf yönleri hakkında faaliyet yılı içerisinde kaydedilen ilerlemelere ve alınan önlemlere yer verirler.

9) Merkez dışı birimlerin birim faaliyet raporu hazırlaması gerekli mi?

Bütçeyle ödenek tahsis edilen harcama birimleri birim faaliyet raporu hazırlamakla sorumlu olup, Ödenek Gönderme Belgesi ile ödenek gönderilen merkez dışı birimlerin birim faaliyet raporu hazırlaması zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, merkez teşkilatı harcama yetkilileri tarafından hazırlanacak birim faaliyet raporlarında merkez dışı birimlerin, merkez birimlerin fonksiyonlarının gerçekleştirilmesine yönelik olarak yürüttükleri faaliyetlere ve bütçe bilgilerine yer verilmesi faaliyetlerin bütünüyle kapsanması açısından faydalı olacaktır.

10) Yönetmelik'de belirlenen faaliyet raporları formatında yer alan başlıklar değiştirilebilir mi?

Faaliyet raporları formatında yer alan başlıklar değiştirilmemelidir. eklenmek istenen bir konu var ise ayrı bir başlık açılmayıp ilgili bölüm altındaki ?Diğer Hususlar? bölümünde yer verilmesi doğru olacaktır.
 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber