HSYK'nın telaşı başsavcı seçimi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Mart 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çiçek'in iki defa talep etmesine rağmen Yargıtay'a üye seçmeyen HSYK üyelerinin yeni Başsavcı seçimi için boş üyeleri belirlemekte ısrar ettiği belirtildi.

HSYK Başkanvekili Mahmut Acar ve HSYK üyeleri boş Yargıtay üyelikleri için bir an önce seçim yapılmasını istiyor. Yargıtay'a üye seçiminde ısrar edilmesinde HSYK'daki dengelerin değişmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in 2006'da iki defa talepte bulunmasına rağmen Yargıtay'a üye seçmeyen HSYK üyeleri 1 Mayıs yaklaştıkça üye seçimi için ısrar ediyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un ğörev süresi 21 Mayıs'ta sona ermesine rağmen yeni Başsavcı için 1 Mayıs'ta Yargıtay'da seçim yapılacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için 7 adayın bulunduğu belirtiliyor. Başsavcı Vekili Abdurrahman Yalçınkaya, 2. Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran, 4. Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu, 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş, 8. Ceza Dairesi Başkanı Zeki Aslan ve 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker'in aday olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başsavcılığıa 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker'i atamak istediği iddialar arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber