Yargıda tayin fırtınası:2 bin 300 hakim ve savcının yeri değişiyor

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, kararnameyi hazırladı. Buna göre 2 bin 300 hakim ve savcının yeri değişti, 140 ilçe adliyesi kapatıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yüzlerce hakim ve savcıyı yakından ilgilendiren kararnameyi hazırladı. Buna göre, 9 bin hakim ve savcıdan 2 bin 300'ünün görev yeri değişecek. Bu sebeple, yargı camiasında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Henüz yayımlanmamasına rağmen, el altından gideceği yerleri öğrenen hakim ve savcılar, Yüksek Kurulu adeta abluka altına aldı. Çeşitli gerekçelerle gidecekleri yeri beğenmeyen hakim ve savcılar, kurul üyeleri ile görüşerek, yerlerini değiştirmeye çalışıyorlar. Kararnamede ismi geçen hakim ve savcıların ekonomik sebepler dolayısıyla gitmek istemedikleri yerlerin başında İstanbul geliyor. 1 milyar lira dolayında maaş alan hakim ve savcılar, İstanbul'da geçinemeyeceklerini ileri sürerek, taşrada görev yapmak istiyor. Anayasa değişikliğiyle lağvedilen DGM'lerde görev yapan hakim ve savcılar ise kararnamede kapsam dışı bırakıldı.

140 ADLİYE KAPATILDI
Ancak, Türkiye genelinde küçük ölçekli 140 adliyenin kapatılması sebebiyle, buralarda görev yapan yaklaşık 500 civarındaki hakim ve savcı ise kararname kapsamına alındı. Kararname ile iş yetersizliği sebebiyle kapatılması kararlaştırılan bu adliyelerdeki hakim ve savcılar da başka ilçelere atandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hazırladığı kararnamenin, okulların yaz tatile gireceği tarih de dikkate alınarak, haziranın ikinci haftasında yayımlanması bekleniyor. Her yıl iki defa yayımlanan kararnamenin ikincisi ise sonbaharda hazırlanacak.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber