YÖK kadın düşmanı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mart 2007 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖNDER Başkanı Sula, YÖK'ün eğitim camiası içinde lüzumsuz bir yer işgal ettiğini belirterek, 'Bu kurum, başörtüsü karşıtlığı altında aslında kadın ayrımcılığı yapmaktadır' dedi.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) başörtüsü altında kadın düşmanlığı yaptığını öne sürdü. Kurumun 'Tevhid-i Tedrisat yerine Tefrik-i Tedrisat uygulamasına yol açtığını' söyleyen Sula, 'kurum yönetici ve üyelerinin bilim adamı vasıflarını ortaya koyacak yerde, 'kendin pişir kendin ye' türü kanaatler oluşturduklarını' belirtti.

YÖK'ün eğitim için lüzumsuz bir kurum olduğunu ileri süren ÖNDER Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, kurumun 'cinsiyet ayrımı yaparak kıyafet bahanesiyle başörtülü öğrencilerin eğitimlerinin önüne set çektiğini' kaydetti. YÖK'ün terazisinin bozuk olduğunu öne süren Sula, 'Eşit şartlarda girilen bir imtihanda, keyfi uygulamalarla meslek ve İHL öğrencilerinin 80 puanı gasp ediliyor' diye konuştu. Sula, YÖK raporunda 'Tevhid-i Tedrisat Kanunu'ndan bahsedilmesine karşın yapılanın aslında 'Tefrik-i Tedrisat' olduğunu' vurguladı.

TEFRİK-İ TEDRİSAT

ÖNDER Başkanı Sula, şunları dile getirdi:

'Eşit şartlarda okullarını bitiren bu vatanın öğrencilerine ayrımcılık yapılmaktadır. YÖK hazırladığı raporda İmam Hatip'lerden bahsettiği özel bölümde 'kendin pişir, kendin ye' kaabilinden kanaatler belirtmiş, öneriler ve analizler yapmış. Ancak konuyla ilgili kurum ve sivil toplum örgütlerinden bilgi almamıştır. YÖK yönetimi ve üyeleri, İHL konusunda bir analiz ve öneri ortaya koyacakları zaman, bilim adamı vasıflarının gereği olarak konuyu öncelikle bu camiayla konuşmayı ve dinlemeyi bilmeliydiler. YÖK bu haliyle ciddi değildir, siyasi komplolar peşindedir, bilim etiğinden uzaktır, hürriyet karşıtıdır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber