İstanbul uzmanları geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul Araştırmaları Anabilim dalında okuyan öğrenciler, Avrupa Birliği tarafından "2010 Avrupa Kültür Başkenti" seçilen İstanbul'un tarihinden ekonomisine, kültüründen idari yapısına kadar herşeyini bilen "İstanbul Uzmanları" olmak için eğitim görüyor.

İstanbul üniversitelerinde ilk kez açılan programda, "İstanbul Ticaret Tarihi, İstanbul'da Nüfus Konut Yerleşim Politikaları, İstanbul Merkezli Para Sermaye Finans Hareketleri, İstanbul'da Mimarlık ve Sanat, Türk Dilinin Gelişmesinde İstanbul'un Önemi" gibi dersler bulunuyor. İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kala, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "İstanbul hep problemleri ile gündeme geliyor. Oysa cazibeleri de olan bir şehir. Biz burada dünyanın da yakından takip ettiği İstanbul'un uzmanlarını yetiştirmek istiyoruz" dedi. Kala, 2006-2007 eğitim sezonunu ile birlikte açılan bölümde şu anda 9 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, "İstanbul Araştırmaları"nda okumak için herhangi bir lisans programını bitirmenin yeterli olduğunu ifade etti.

Kala, ABD ve Avrupa ülkelerinde bir kentin tüm özellikleri üzerine eğitim veren bölümlerin bulunduğunu, ancak İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında kurulan "İstanbul Araştırmaları Ana Bilimdalı"nın Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti. Kala, programın en büyük farklılığının İstanbul'a ilişkin çokdisiplinli konuların birarada ele alınması olduğunu belirtti.

Programdan mezun olanların İstanbul'daki sosyal alanlarla ilgili üniversiteler, belediyeler, tüm kamu kurumları, özel şirketler ve kurumlarda İstanbul üzerine danışmanlık yapabileceğini ifade eden Kala, toplam 3.5 yıllık eğitim süresi bulunan bölümü zaman içinde bir enstitü haline getirmeyi planladıklarını dile getirdi. Kala, bunun ilk adımı olarak gelecek yıl doktora programı da açacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber