Kamunun AR-GE harcamaları, 2 katrilyon 300 trilyona çıkacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bilime, teknolojiye, araştırma ve geliştirmeye verilen önemin, gelişmişlik kriterlerinin başında geldiğini belirterek, kamunun AR-GE harcamalarını da, bu yıl 2 katrilyon 300 trilyon liraya çıkardıklarını söyledi.

Bakan Çelik, Çukurova Teknoloji ve Geliştirme Bölgesi'nin (Çukurova Teknokent) temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılında 3 teknopark bulunduğunu, bugün bu sayının 23'e ulaştığını ve faaliyet gösteren 576 şirketten 25'inin yabancı sermayeli olduğunu belirtti.

Yabancı şirketlerin, teknoparklar aracılığıyla 450 milyon dolarlık yatırım yaptığını, bugüne kadar gerçekleştirilen teknoloji ihracatının 124 milyon dolara ulaştığı teknoparklarda 8 bin 400 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Çelik, bilime, teknolojiye, araştırma ve geliştirmeye verilen önemin gelişmişlik kriterlerinin en önemlileri arasında yer aldığını kaydetti.

2000 yılında 150 trilyon olan kamunun AR-GE harcamasının bu yıl 2 katrilyon 300 trilyon liraya ulaştığını belirten Çelik, Tübitak'a 300 milyon dolarlık ek kaynak sağladıklarını, ayrıca Avrupa Birliği'nin 6. çerçeve programına dahil olduklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, Teknokent'in, Adana'nın kalkınmasında öncü görev üstleneceğine inandığını kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise Teknokent'in, bölgede daha etkin bir üniversite-sanayi işbirliğini sağlayarak, daha fazla araştırma yapılabilmesi imkanını sağlayacağını belirtti.

Çukurova Üniversitesi kampusu alanında 859 bin 585 metrekarelik alan üzerinde kurulan Teknokent'te, idari bölümler, kullanıcı blokları, toplantı salonları, ofisler, yemekhane, kafeterya, alışveriş mekanları ve bazı sosyal donatı alanları bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Piri Reis Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber