Avukattan Başbakan hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mart 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARABÜK'te avukat Ali Çetin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ?sayın' diyerek ?Suç ve suç failini övmek' suçundan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Aygün, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na sunulmak üzere Karabük Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi. Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü elebaşına katıldığı bir radyo yayınında 2 kez ?Sayın Öcalan' ve şehitlere de ?kelle' dediğini savunarak şöyle dedi:

?Türkçe yayınlanan radyo programda, bu ülkenin Başbakanlığını yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bölücü terör örgüt üyesi ?Apo' lakaplı Abdullah Öcalan'a ?sayın' demek suretiyle ?suç ve suç failini övmek' suçunu işlemiştir. Şikayet ettiğimiz suçu bilerek ve isteyerek işlemiştir. Zira programda iki kere ?Sayın Öcalan' demesi dil sürçmesi olmadığını ortaya koymuştur. Gözbebeğimiz güvenlik kuvvetlerimizin şehitleri için de ?kelleler' şeklinde hitapta bulunmuştur. Biz de bir Türk vatandaşı olarak suç ve suç failini övmek suçunu işlediğinden Recep Tayyip Erdoğan'ın cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber