4 kişilik aileye 2 bin 500 YTL'lik su faturası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da aile reisinin eskicilik yaparak geçindirdiği 4 kişilik bir eve 2 bin 448 YTL'lik su faturası geldi. Bir yıldır faturaya şikayet için çalmadık kapı bırakmayan ailenin borcu gecikme farklarıyla birlikte 3 bin 140 YTL'ye dayandı.

Kale Mahallesi 2. Zafer Sokak üzerindeki evde yaşayan Atmaca ailesi, evlerine gelen kabarık su faturası sebebiyle zor durumda kaldı. 19 Şubat 2006'da gelen 2 bin 448 YTL'lik su faturası karşısında şok geçiren 2 çocuk babası Seydi Atmaca (37), su sayacının arızalı olduğunu iddia ederek sorunun düzeltilmesi için bir yıldır mücadele veriyor.

Çorum Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'ne yaptığı başvurularda şimdiye kadar sonuç alamadığını anlatan Atmaca, sorunu Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısına taşıdı. Vali Yardımcısı Murat Soylu başkanlığında yapılan toplantıda yaşadığı sıkıntıyı anlatan Atmaca, buradan da bir sonuç alamayarak yine belediyeye yönlendirildi.

Eskicilik yaparak evini geçindirmeye çalıştığını ifade eden Seydi Atmaca, "Faturadaki kadar su harcamadım, bu imkansız zaten. Su sayacından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Gerekli başvurularda bulundum. Sayaç söküldü ama geçen bir yılda her hangi olumlu bir sonuç çıkmadı. Harcamadığım suyun parasını benden tahsil etmek istiyorlar" dedi.

Ödemesi mümkün olmayan faturanın geçen bir yılda arttığını kaydeden Atmaca, faturanın 692 liralık gecikme cezasıyla birlikte 3 bin 140 YTL'ye ulaştığını belirterek, yetkililerin sorunu çözmesini istedi.

Belediye yetkilileri ise Seydi Atmaca'nın su sayacının sökülerek arızasının tespit edilmesi için teknik bir inceleme yapıldığını açıkladılar.

KABARIK FATURALAR ŞİKAYET KONUSU

Çorum Belediyesi tarafından özel bir şirkete okutturulan su sayaçlarına gelen kabarık faturalar tepki topluyor. Her yıl başında ihale ile sayaç okuma işi yeni bir şirkete veriliyor. Bu yılki ihaleyi kazanan firmanın yaşadığı teknik sorun nedeniyle bazı mahallelerde su faturaları gecikme ile yazıldı. Sayaç okuma döneminin uzaması, vatandaşlara kabarık fatura olarak yansıdı. Yaklaşık 120 su abonesi yüksek gelen faturalar nedeniyle belediyeye şikayette bulundu.

Buharaevler Mahallesi'nde yaşayan M.D. isimli vatandaş ise eski borcu olmamasına rağmen evine 116 YTL'lik su faturası geldiğini belirtti. Her ortalama 10 YTL'lik fatura geldiğini ve 2 kişinin bu kadar suyu tüketemeyeceğini söyleyen M.D., belediye yetkilileriyle görüştüğünü anlatarak, "Yetkililer su sayacımın bozuk olabileceğini söylediler. Kontrolde sayaç sağlam çıktı. Evde her hangi bir su kaçağı çıkmadı. O zaman yapacak bir şey yok dediler. O kadar su harcamamıza rağmen bu fatura nasıl geldi anlayamadık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber