Okul aile birliklikleri ve kantinler yarışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayında Ankara'da düzenlenecek "3. İyi Örnekler Konferansı" kapsamında "en iyi okul kantini" ve "en iyi okul aile birliğini" seçecek.

Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen konferansın üçüncüsü kantinlerin ve okul aile birliklerinin örnek nitelikteki çalışmalarına ayrılacak.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı gönderen bakanlık, oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla illerinde örnek olabilecek kantin ve okul aile birliğini belirlemelerini istedi. İstanbul, Ankara ve İzmir ise 4'er çalışma ile yarışmaya katılabilecek.

İl Müdürlükleri, örnek okul aile birliğini seçerken projeleri, faaliyetleri, oluşturdukları bütçeler ile gelir-gider dengesini dikkate alacak.

Kantinler ise öğrenci sağlığı ve hijyen kurallarına verdikleri önem, satılan ürünlerin niteliği ve kalitesi, öğrencilere yönelik davranışlar ile profesyonel yaklaşımlar göz önüne alınarak belirlenecek.

Bakanlık, 81 ilden gelen raporlar arasından "İyi Örnek Konferansı"nda sunulmaya değer olanları belirleyerek yarışma kapsamına alacak. Yarışmada dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber