ODTÜ'lü sorusu Kapusuz'u kızdırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Süleyman Demirel'in ''Neredesiniz'' diyerek, üniversiteli öğrencileri ''sokağa çağırmasını'' kınayarak, ''Eski Cumhurbaşkanı, bugünkü tavrıyla ülkeyi kaosa sürüklemek istemektedir'' dedi ve ekledi:

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin uzlaşma kültürü ve anlayışı olduğunu, herkesin bu çerçevede fikrini ifade etmesinin en doğal hakkı olduğunu kaydetti. İnsan hak ve hukukuna, özgürlüklerine, toplumsal katılıma hiç kimsenin itirazı olamayacağını belirten Kapusuz, ancak, beyanlarıyla kavgaya, kargaşaya ve karışıklığa davetiye çıkarıp, ülkenin iç barışını bozacak davranışta bulunanların, milleti karşılarında bulacağını ifade etti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, dün ODTÜ'deki sözlerini hatırlatan Kapusuz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu memleketin idaresinde en üst düzeyde görev almış olan Sayın Demirel'in, 'neredesiniz?' diyerek, üniversiteli öğrencileri sokağa çağırmasını esefle kınıyorum. 6 kere gidip, 7 kere gelen bir tecrübeye ne oldu? Demokratik davranışlardan umudunu kesip ülkenin iç barışı pahasına kavgadan, kargaşadan mı medet ummaktadır?

Kendisi söz konusu olunca 5 artı 5 formülünü hemen bulan Demirel, görevde bulunduğu bunca zaman içinde itiraz ettiği hususları neden değiştirmemiştir?

Eski cumhurbaşkanı, kendisini gündemde tutma arzusu ile hareket etmekte, AK Parti'nin 2002 seçimlerinde aldığı yüzde 34 oyu 'azınlık oyu' olarak göstermekte ve bu şekilde oluşan Parlamento iradesine de gölge düşürmeye çalışmaktadır.

Zaten Süleyman Demirel açısından önemli olan, her ne şekilde olursa olsun kendisinden söz ettirmektir. Ülkede gerginlik olacakmış ne gam! Yeter ki Demirel'den bahsedilsin, yeter ki hazretin sözleri, polemikleri yankı bulsun...''

''DEMİREL, ÖZAL, SEZER NASIL SEÇİLDİYSE...''

Mevcut seçim sisteminin, AK Parti'nin ürünü olmadığını belirten Kapusuz, ''Süleyman Demirel, Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer hangi sistemle ve nasıl cumhurbaşkanı seçildiyse 11. Cumhurbaşkanı da aynı şekilde seçilecek'' dedi.

Demirel'in cumhurbaşkanı seçildiği dönemde başında bulunduğu partinin, ancak yüzde 27 oranında oy aldığını ve Parlamentoda 178 sandalyeye sahip bulunduğunu unutmuş göründüğünü belirten Kapusuz, şunları kaydetti:

''Bu hususlara itiraz noktasında en az söz hakkı olan şahıs, eski cumhurbaşkanı Demirel'dir. Çünkü bugün, problem oluşturan, tartışmaya yol açan, dolayısıyla bütün kesimleri birbirine düşüren bir çok mesele, Demirel döneminden kalmadır. Eski cumhurbaşkanı, şimdi de bu tavrıyla ülkemizi kaosa sürüklemek istemektedir. Milletimiz bunu çok iyi farketmiş, eski politikacıları ve eski politikaları, tümüyle tasfiye etmiştir. Tabii Sayın Demirel, zaten sistemin dışında olduğu için bu mesele onu ilgilendirmemektedir.

Vatandaşlarımızın bilhassa dikkatini çekmek isterim ki bundan sonraki süreçte sokaklarda, okullarda, işyerlerinde meydana gelecek muhtemel karışıklıklar, büyük ölçüde Baykal'ın, Demirel'in ve bazı yandaş çevrelerin ölçüsüz, sorumsuz beyanlarından beslenecektir. Kamuoyunu dikkatli olmaya davet ediyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber