Milli Eğitim Vakfı'nın Genel Kurulu, sert tartışmalara sahne oldu

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tartışma, Bakanlığın vakıf yönetimini devralmak istediğini, bu nedenle baskı yaptığını, Bakan'ın bürokratlar tarafından 'aldatıldığını' iddia eden MEV Başkanı Cemal Çetin ile bu iddialara yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik arasında geçti. Çetin, toplantıyı açış konuşmasında şu iddiaları gündeme getirdi.

* Bakan imzasıyla Şanlıurfa Suruç'a arsa tahsis edilmiş ve projesi hazırlanan öğretmenevi yapımı için vakıftan 100 milyar lira istendi. Araştırdık, 'Değil proje, arsa bile yok' dediler.

* Bakan imzasıyla "eğitime yüzde yüz destek" kampanyası harcamalarının vakıftan karşılanması istendi. Beden Eğitimi ve İzcilik Daire Başkanlığı 735 milyar lira tahsis edilmesini istedi. Oysa gerçek ihtiyacın sadece 435 milyar lira olduğu tespit edildi. Çetin, sözlerini, "Kendisi çok yoğun olduğu için bütün evrakları kontrol etmesi mümkün değil. Ama Bakan'ı yanılttılar" diye tamamladı. Bakan da, Çetin'e şöyle yanıt verdi: "Ben öyle kolay kolay yanıltılacak adam değilim. Öyle çok saf falan da görünmüyorum. Sayın Çetin, ben 15 kitap yazdım, 10-12 bin kitabı bir kütüphaneye hediye ettim. Şu anda da 10 bin civarında kitabım var. Okunan cümlelerin nasıl yorumlanması gerektiğini bilirim. Bu vakıf, MEB'in imkanları kullanılarak gelir elde eden bir vakıftır. Bu parayı, kendi malınızı veriyormuşsunuz gibi Hüseyin Çelik'e minnetizi ayıplarım. Benim yönlendirmemle vakfa 1 milyon dolardan fazla bağış yapılmıştır."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber