Çubukçu: Koruyucu aile, gönüllü anne olun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu gönüllü anne sayısının kendi döneminde 400'den 1400'e çıkarıldığını, hedeflerinin koruma altındaki 20 bin çocuğun gönüllü annesinin olmasını sağlamak olduğunu belirterek, ?Koruyucu aile gönüllü anne olun? dedi.

Devlet Bakanı Çubukçu, Manisa Valiliğini ve Belediyesini ziyaret etti. Bakan Çubukçu, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, Manisa'da yerel yönetim hizmetlerinin çok başarılı şekilde yürüdüğünü, bakanlığıyla ilgili ilde fazla sorun bulunmadığını söyledi.

Sosyal hizmet kurumlarının halkın ilgisine ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Çubukçu, bu çerçevede koruyucu aile ve gönüllü anne uygulamasına hız verdiklerini bildirdi. Geçen hafta İstanbul'da gönüllü annelerle bir araya geldiğini ve Sevgi Evleri projesinin de anlatıldığını belirten Bakan Çubukçu, şunları söyledi:

?Biz göreve geldiğimizde gönüllü annelerin sayısı 400 iken şimdi 1400'ü aştı. Hedefimiz koruma altındaki 20 bin çocuğun gönüllü annesinin olmasıdır. Gönüllü anne projesinin daha da etkin şekilde anlatılması için basından destek istiyoruz. Gönüllü anne ve koruyucu aile, koruma altındaki çocuklarımız için son derece önemli. Toplumun ilgisini çekmek zorundayız. Koruyucu aile, gönüllü anne olun.?

Bakan Çubukçu, gönüllü babalara da ihtiyaç bulunduğunu, İstanbul'da sadece 3 olan gönüllü baba sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. Çubukçu, ?Koruma altındaki çocuklarımız siyaseten bize, toplumsal olarak da sizlere emanettir? dedi.

Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, Bakan Çubukçu'ya sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.

Belediye Başkanı Bülent Kar da bugün Mevlit Kandili olduğunu, bu kandilin Manisa için ayrı bir önemi bulunduğunu ve kentin bir Mevlit Kandili gecesi fethedildiğini söyledi. Mevlit Kandilinin Manisa'da ayrı kutlandığını belirten Kar, Bakan Çubukçu'ya gümüş broş hediye etti. Kar, ?Manisa'da 16 şehzade yaşadı, bunlardan 6'sı tahta çıktığı. Bunlar arasında yer alan Sarı Selim lakaplı padişahın tuğrasının broş haline getirilmiş şeklidir bu broş? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber