Sağlık karnesi kiralayan çete vurgun yapmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da ilginç bir ilaç yolsuzluğu ortaya çıkarıldı. Aralarında doktor, eczacı ve emekli öğretmenlerin de bulunduğu bir çetenin, devleti 1 milyon YTL zarara uğrattığı tespit edildi.

Şanlıurfa'da, kiraladıkları karnelere ilaç yazarak devleti 1 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla 7 kişi tutuklandı.

Kiraladıkları sağlık karnelerine ilaç yazıp eczaneden satın alınmış gibi gösteren 7 kişi, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, kupürü kesilen ilaçların matbaada bastırılan sahte ilaç kutularına konularak yeniden piyasaya sürüldüğünü belirtti.

Doktor, eczacı ve öğretmenin de bulunduğu ilaç çetesinden 1 milyon YTL'lik vurgun

Şanlıurfa'da 'kiraladıkları' sağlık karnelerine ilaç yazıp, bunu da eczaneden satın alınmış gibi göstererek devleti 1 milyon YTL zarara uğrattığı iddia edilen aralarında doktor, emekli öğretmen ve eczacıların da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Şahısların çalışma sistemi ise polisi şaşkına çevirdi. İddiaya göre, şahıslar kendilerine yakın kişilerin sağlık karnelerini para karşılığında kiralayıp, bu karnelere ilaç yazdırıyor ve eczanelerden alınmış gösteriyor. Kupürü kesilen ilaçların karşılığı olan para devletten alınırken, gerçek ambalajı yok edilen ilaçlar matbaada bastırılan sahte ilaç kutularına konularak piyasaya sürülüyor.

Şanlıurfa'da bazı doktor ve eczacıların tanıdığı kişilerden aldıkları sağlık karnelerine fiyatı yüksek ilaçları yazıp, bunları eczanelerden almış gibi göstererek dolandırıcılık yapıldığı ihbarı yapıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ihbar üzerine sağlık karnelerine ilaç yazdığı öne sürülen özel bir hastanede çalışan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. M.A., Tılfındır Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. A.E., eczacı A.A. ile Akçakale ilçesinde eczacılık yapan M.Ö.B.'yi, takibe aldı. Bu kişilerin, emekli öğretmen Ö.F. K. aracılığı ile kiraladıkları sağlık karnelerine yüksek fiyatlardaki ilaçları yazarak devleti zarara uğrattıklarının tespit edilmesi sonrası, operasyon başlatıldı. Şanlıurfa ve Akçakale'de gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, çok miktarda kupürsüz ilaç, plakalar halinde ilaç kutuları, tabakalar halinde ilaçların orijinal kapatma etiketleri, sahte raporlar, sahte ilaç kupürleri ele geçti. Operasyonda aralarında doktor, eczacı, emekli öğretmen ve karnelerin sahipleri olduğu belirlenen 9 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dr. A.E., Dr. M.A., eczacı A.A., eczacı M.Ö.B., emekli öğretmen Ö.F.K., karne sahipleri M.D. Z.D., H.O., İ.B. isimli şahıslar 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütünü yönetmek, örgüt adına bilerek hizmet yüklenmek, kamu kurumunu dolandırmak, sahte ilaç yapmak ve piyasaya sürmek, sahte belge ve sahte rapor düzenlemek' suçlarından savcılığa sevk edildi. Devleti 1 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen, ancak, sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan Dr. A.E., Dr. M.A., iki eczacı, emekli öğretmen ile eczacı kalfaları tutuklanarak cezaevine gönderilirken, karne sahiplerinden H.O. ile İ.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber