Aycell Genel Müdürü 40 Milyar Maaş Mı Alıyor?

Geçen hafta DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in bir soru önergesi ile TBMM gündemine getirdiği Aria-Aycell birleşmesi hakkında, bir soru önergesi de AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'tan geldi. Aycell Genel Müdürü Cahit Paksoy, Aria'nın borçlarının Aycell'e devredilip devredilmediği ve aldığı maaş konusundaki sorulara cevap veremedi.

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in bir soru önergesi ile TBMM gündemine getirdiği Aria-Aycell birleşmesi hakkında, bir soru önergesi de AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'tan geldi. Albayrak, TBMM'nin Aycell Alt Komisyonu'nda, Aycell Genel Müdürü Paksoy'u ardarda 28 soru yönelterek terletti. Sorular karşısında bunalan Paksoy, Albayrak'a yazılı cevap vereceğini söyledi.

3.2 milyar dolar borç ne olacak?

Komisyonun geçen hafta yapılan toplantısında, Paksoy'a, Aria-Aycell birleşmesiyle ilgili sorular yönelten Albayrak, birleşen Aycell ve Aria'nın borç ve alacaklarının hisseleri oranında paylaşacağını hatırlattı. Aria'nın hisselerinin yüzde 70'inin HSBC Bank lehine rehinli olduğunu söyleyen Albayrak, bu şirketin toplam 3 milyar 270 milyon dolar kredi borcunun bulunduğunu kaydederek, "Bu borçtan Sayın Bakan'ın haberi var mı?" diye sordu. Albayrak, birleşme öncesinde Aria'nın 107 trilyon 514 milyar liralık kredi borcunun nasıl ödendiğinin de açıklanmasını istedi. Hamza Albayrak, toplantıda, Paksoy'un maaşını da gündeme getirerek, Paksoy'a, "40 milyar maaş aldığınız doğru mu? " diye sordu ve cevabın belgesi ile verilmesini istedi.


Cevap bekleyen sorular

Amasya Milletvekili Hamza Albayrak'ın, Aycell ve TT&TİM Genel Müdürü Cahit Paksoy'a yönelttiği sorularından bazıları şöyle:

-Ericsson grubuna bile 137 milyon dolarlık borcunu ödeyemeyen Aria'nın mali durumunu incelediniz mi?

-İş Bankası'nın yeni şirketteki hissesinin yüzde 20'ye düşmesi bir nevi borçtan çekilme anlamına gelmiyor mu?

-Birleşme öncesi Aycell ile Aria'nın teknik ve mali karşılaştırması yapıldı mı? Kapsama alanı olarak Aycell'in Aria'nın 2 katı büyüklüğünde olması durumunu nasıl açıklıyorsunuz?

-Kimlere VIP hatlar verildi, bu kişilerin konuşma ücret tutarlarını açıklayınız?

-Yönetim Kurulu onayı olmadan promosyon kampanyasını nasıl başlattınız?

- 28 bin 428 adet telefon ne şekilde alınarak, kimlere dağıtıldı? Bu cihazların ne kadarının faturalı girişi var ve bu telefonların yaklaşık 16 bin tanesi nasıl oluyor da faturasız çıkabiliyor? Aycell'e kaçak telefon getirildiği, özellikle Atatürk Havalimanı'nda yakalanan yeşil pasaportlu şahısla ilgili iddalar doğru mu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber