OKS'yi eleştirenler çözüm üretmiyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Her fırsatta eğitim politikasını eleştiren bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları, Ortaöğretim Kurumlar Sınavı'nın yerine uygulanacak yeni sistem konusunda suskunluğa büründü

Eğitim politikasına her fırsatta ağır eleştiriler getiren bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları, 2009 yılına kadar kademeli olarak kaldırılacak olan OKS'nin yerine uygulanacak 'yeni geçiş modeli' karşısında 'dut yemiş bülbül'e döndü. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yürüteceği eğitim modeli açısından çok önemli olan yeni geçiş modelini eğitim sendikaları görmezden gelirken, sadece Türk Eğitim Derneği ve Özel Okullar Derneği görüş bildirdi.

SENDİKALAR SUSKUN

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, [email protected] internet adresini işaret ederek, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan bakanlığın yeni geçiş modeline yönelik tespitlerini ve düşüncelerini aktarmalarını istemişti. Bakanlığın internet ortamına 9-31 Mart 2007 tarihleri arasında sadece bin 500 civarında görüş geldiği öğrenildi. OKS'ye her yıl ortalama 500 bin adayın girdiğini ifade eden bir yetkili, "Sistemin değiştirileceğinin açıklanmasıyla birlikte bin 300'e yakın görüş aldık. İlk iki gün çok yoğun olan yeni sınav sistemiyle ilgili görüşlerden sonra velilerden birer ikişer görüşler gelmeye başladı. Şu anda yeni geçiş modeliyle ilgili olarak bin 500 civarında görüş bulunuyor. Özellikle sistemi eleştiren sendika ve sivil toplum kuruluşlarından görüş bekliyorduk. Yeni geçiş modelini yürütürken bir aylık sürede sistemi değerlendirme, yeni fikirleri sisteme monte etme dönemi olarak belirledik. 9 Nisan'a kadar tüm aksaklıklar ve soru işaretleri ortadan kalkmış olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber