Polise kötü haber: Maaş promosyonunun % 20'sini Emniyet alacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaş promosyonunun memura ödenmesi yönündeki mahkeme kararı poliste kesintiye uğradı. Paranın % 20'sini Emniyet alacak.

BU hafta ?Polis Haftası'nı kutlayacak polislere kötü haber. Banka maaş promosyonlarının kamu çalışanlarına ödenmesi kararına karşın Emniyet Genel Müdürlüğü, personeline promosyonu kesintili ödeyecek. Geçtiğimiz günlerde Konya'da maaşların ödendiği bankalardan sağlanan ?banka maaş promosyonlarının' kamu çalışanlarına ödenmesi yönünde karar çıkmıştı. Konya 2. İdare Mahkemesi'nin başvuru üzerine aldığı karar kamu personeline yeni bir gelir kapısı açtı. Ancak 200 bin polisle en fazla personeli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü maaş promosyonlarını kesintili ödeme kararı aldı. Maaş promosyonları polise yüzde 20 kesinti ile ödenecek. Kesilecek yüzde 20'lik bölüm Emniyet'in ihtiyaçları için kullanılacak. Emniyet, kesinti haberini personeline duyururken ?Bankalar arasında rekabet ortamı yaratılarak yeni protokol çalışmaları sonuçlandırıldı. En yüksek ve avantajlı teklifi veren Vakıfbank ile üç yıl süreli bir protokol imzalandı' ifadelerine yer verdi. Kesinti ise diğer kurum ve kuruluşların uyguladığı sisteme bağlandı.

36 AYA BÖLÜNECEK

Promosyon ödemesi bankada açılacak aylık vadeli bir hesapta tutularak oluşacak neması ile birlikte protokol süresi olan 36 aya bölünecek ve polislerin maaşlarına her ay eşit miktarlarda yansıtılacak. Alacakları promosyonun yüzde 20 kesintiye uğraması polislerin tepkisine yol açtı. Bazı polisler, ?Diğer kurumlar birikmiş promosyon nemasını tam veriyor' dediler.

Vakıfbank'tan Emniyet mensuplarına kredi

Vakıfbank Polis Haftası nedeniyle tüm Emniyet mensuplarına yönelik yeni bir bireysel kredi kampanyası başlattı. Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre, 2-10 Nisan arasında tüm Emniyet mensupları maaşlarının 10 katına kadar bir kefille kampanyadan yararlanabilecek. İhtiyaç kredisi 1-60 ay vadeli yüzde 1.77 faizli, yeni otomobil kredisi yine aynı vadede yüzde 1.59 faizden kullandırılacak. İkinci el otomobil kredisi 1-48 ay vadede yüzde 1.73, konut kredisi 1-120 ay vadede yüzde 1.54 faizle alınabilecek. Bu kampanyadan Vakıfbank'tan tüketici kredisi alan ve ödemeleri sürenler de yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber