Savcı'nın neden vurulduğu ortaya çıktı

Antalya Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Turgut Avcı'nın Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner'e yönelik silahlı saldırısının sebebi belli oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı'nın neden vurulduğu ortaya çıktı

Polis memuru Avcı, Savcı Küçüköner'e makam odasında tabancayla 5 el ateş etmiş, ilk müdahalesi Korkuteli'ndeki özel hastanede yapılan Savcı A. Kadir Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya'ya sevk edilmişti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Küçüköner, göğüs cerrahi uzmanı Prof. Dr. Abdullah Erdoğan tarafından ameliyat edildi. Yaklaşık 45 dakika süren operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Savcı Küçüköner, dün saat 23.00 sıralarında uyandırıldı.

OLAYI YAKINLARINA ANLATTI
Yoğun bakımda tedavisi süren Savcı Küçüköner'in, gece yakınlarıyla görüşmesine izin verildi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Savcı Küçüköner yakınlarına verdiği bilgide olayın katip Şerife Avcı'nın izin talebi nedeniyle meydana geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Şerife Avcı sık sık izin ve rapor kullanıyordu. Olay günü de bana rapor getirdi. Ben de kendisine 'Sizinle hiç çalışamayacak mıyız?' dedim. Bunun üzerine odamdan çıktı. Birkaç dakika sonra polis eşi Turgut Avcı geldi. Elinde bir torba (poşet) ilaç ve raporla geldi. Masamın üstüne koydu. 'Karım hasta, bunlar da ilaçları' dedi. Ben de 'Yanlış anladınız, tabi ki hastadır. Ama burada işler birikti, yetiştiremiyoruz. Eleman lazım, sürekli izin ve raporla aylardır işe gelmiyor' dedim. Bunun üzerine Turgut Avcı silahını çıkarıp ateş etmeye başladı."

İKİSİ DE GÖZALTINDA
Olayın ardından polis memuru Turgut Avcı ile eşi Şerife Avcı, gözaltına alındı. Şerife Avcı Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, Turgut Avcı ise İlçe Jandarma Komutanlığı'nda geceyi geçirdi. Avcı çifti bugün ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber