Halk Bankasına mükemmellik ödülü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Bankası, SWIFT ortamında gönderdiği USD ödeme emirlerini hatasız gerçekleştirdiği ve gönderilen emirlerin otomatik olarak işleme alınmasını sağladığı için ikinci defa Bank of New York "mükemmellik" ödülünü aldı.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, büyük miktarda yapılan dolar transferi işlemlerinde mükemmellik sağlayan Halk Bankası, 2006 yılında hatasızlık oranlarında büyük artış kaydetti.

Ödül töreninde konuşan Dış İşlemler Operasyonları Daire Başkanı Suat Kepenek, Halk Bankası'nın 69 yıldır Türkiye'nin ilk ve tek KOBİ Bankası olduğunu belirterek "Zor dönemlerinde yanlarında olduğumuz KOBİ'lerimize, yurt dışı işlemlerinde hatasız ve mükemmel hizmet vermek için tüm gücümüzle çalıştık. Şimdi çalışmalarımızın dünyada da takdir görüyor olmasından son derece memnunuz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sloganımız 'her alanda mükemmel hizmet vermeye devam etmek' olacaktır" dedi.

Dünyada 1600 banka ile çalışan Bank of New York, mükemmellik ödülünü havale hacminin büyük olduğu piyasalarda transferlerdeki hata payının minimuma indirilmesini motive etmek amacıyla veriyor. Para transferi işlemlerinde hatasızlık oranı dikkate alınarak verilen ödülde hatasızlık yüzdelerinin belirlenmesi ülkeden ülkeye farklılaşıyor. Türkiye için belirlenen hatasızlık oranı ise yüzde 95. Türkiye'de 1986 yılından itibaren kullanılmaya başlanan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) sistemi ise 192 ülkeden 7000 banka ve mali kurumun üye olduğu ve para transferi yaparken kullanılan bir sistem olarak biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber