Milletvekili Abuşoğlu Emniyet kemeri takmamış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'nde, kullandığı otomobilin şarampole uçması sonucu yaşamını yitiren Anavatan Partisi Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili 56 yaşındaki Ömer Abuşoğlu'nun kaza sırasında emniyet kemeri takmadığı ortaya çıktı. İktisat Profesörü olan Abuşoğlu'nun aile yakınları, yaralı kurtulan Abuşoğlu'nun eşi 50 yaşındaki Aysel Abuşoğlu'nun, otomobilin ön lastiğinin patlaması sonucunda kazanın meydana geldiğini söylediğini belirtirken, milletvekilinin kazadan önce kalp spazmı geçirdiği de ileri sürüldü. ?İç kanama' sonucu öldüğü otopsi kayıtlarına geçen milletvekilinin ölümüne neden olan kaza tutanağında ise, otomobilin en sol şeritten, fren yaparak sağ şeride geçip bariyerlere çarptıktan sonra takla attığı bilgisi yer aldı. Abuşoğlu'nun kazada ağır yaralanan 1.5 yaşındaki torunu Ayşegül Sena'nın da, hastaneye solunumu ve kalbi durmuş halde getirildiği, 15 dakika süren canlandırma operasyonuyla hayata döndürüldüğü belirtildi.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Toprakkale İlçesi otoban turnikeleri mevkiinde meydana geldi. Gaziantep'ten Ankara'ya giden Ömer Abuşoğlu yönetimindeki 06 YOR 81 plakalı Toyota marka otomobil, kontrolden çıkarak önce bariyerlere çarptı, ardından şarampole yuvarlandı. Aşırı hızlı olduğu ileri sürülen otomobilde emniyet kemeri takılı olmadığı belirtilen Ömer Abuşoğlu, emniyet kemeri takılı olan eşi Aysel, arka koltukta oturan gelini 28 yaşındaki Yadigar ve torunu Ayşegül Sena yaralandı. Milletvekili Abuşoğlu, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TORUN HASTANEDE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Ambulansla hastaneye getirilen torun Ayşegül Sena'nın da solunumu ve kalbinin durduğu, Acil Servis'de yapılan ve 15 dakika süren canlandırma operasyonuyla yeniden yaşama döndüğü ortaya çıktı. Yoğun bakıma alınan Ayşegül Sena'nın uyluk kemiğinin kırık olduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Küçük kız, tam donanımlı bir ambulansla, tedavisinin devamı için ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Zeren, Ayşegül Sena'nın hastaneye solunumu ve kalbi durmuş halde geldiğini, canlandırma operasyonuyla hayata döndürüldüğünü söyledi. Bacaklarında kırıklar bulunan gelin Yadigar Abuşoğlu'nun ise, dün gönderildiği Gaziantep Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

ÖLDÜĞÜ HASTANEDE SÖYLENDİ

Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Aysel Abuşoğlu ise, oğlu 32 yaşındaki Alptekin Abuşoğlu ile birlikte dün gece Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne geldi. Eşinin öldüğü hastaneye gelinceye kadar söylenmeyen ve yüzünde ve gözlerinde morluk olan Ayşe Abuşoğlu, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behnan Alper görüştü. Burada eşinin öldüğü haberini alan Aysel Abuşoğlu, şok oldu. Odadan çıkan Abuşoğlu, yakınlarına sarılarak ağladı. Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaklaşık 1.5 ay önce kalbine stent takılan Ömer Abuşoğlu'nun hastaneye solunumu durmuş bir şekilde getirildiğini belirterek, ?Tüm müdahalelere karşın kurtaramadık'' dedi.

CENAZEYİ ERKAN MUMCU ALDI

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve parti yöneticileri, dün akşam ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne gelerek Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun cenazesini morgdan alarak Gaziantep'e götürdü. Tabutu omuzlarken gözyaşlarını tutamayan Mumcu, ?Dünya fani. Allah gani gani rahmet eylesin'' dedi. Osmaniye Devlet Hastanesi'ne geçerek burada tedavisi süren Ayşegül Sena'yı da ziyaret eden Mumcu, Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Zeren'den bilgi aldı. Hastane çıkışında bir açıklama yapan Mumcu, ?Adı Ömer'di, ahlakı da Ömer'di, Ömer gibi yaşadı. Dünya iyisi bir adamdı, hakiki bir devlet adamını kaybettik. Adil bir adam olarak yaşadı. Şan bırakıp gitti. Devletin mumunu ayrı, kendi mumunu ayrı yakardı'' diye konuştu.

MUMCU'DAN TAŞAR'IN ANNESİNE ZİYARET Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun ölümüyle milletvekili sayısının 19'a düşerek meclisteki grup temsilini kaybetmelerinin önemli olmadığını söyledi.

Milletvekili Abuşoğlu'nun cenazesi nedeniyle Gaziantep'te bulunan Erkan Mumcu, öğle saatlerinde eşi Işıl Mumcu ve beraberindeki bazı Anavatanlı milletvekilleriyle birlikte, 3 Ocak'ta geçirdiği trafik kazasında ölen eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın Değirmiçem Mahallesi'nde oturan annesi Neriman ve kardeşi Namık Taşar'ı ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı taziye sırasında, Mustafa Taşar'ın annesi Neriman Taşar, gözyaşlarına boğuldu.

?GRUP UMURUMUZDA DEĞİL''

Mumcu, Neriman Taşar'a taziye dileğinde bulunduktan sonra evden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mecliste milletvekili sayısının Abuşoğlu'nun ölümü ile 19'e düşerek grup temsilini kaybettiklerinin hatırlatılması üzerine Mumcu, ?Hiç umurumuzda bile değil. Biz memlekete hizmet ediyorduk. Öyle de hizmet ederiz, böyle de hizmet ederiz. Hiç önemli değil'' dedi. Grup temsilini kaybetmelerinin yanı sıra hazine yardımı alamadıklarına da değinen Mumcu, şöyle konuştu:

?Hazine yardımını zaten vermiyorlardı. AKP ve CHP koalisyonu fiili olarak bu yardımı ödemiyorlardı. Bunun için bir kanun çıkardılar. Kanun bizi kapsamıyor olsa bile, ödemiyorlardı. Biz zaten siyaseti anayasal bir görev olarak yerine getiriyoruz. Öyle de getiririz, böyle de getiririz. Biz dallara tutunarak ayakta duran bir yapı değiliz. Derin kökleri olan bir yapıyız. Anavatan bu ülkenin en köklü partisidir ve ülkenin her köşesine kök salmışız. Bugün acımızı yaşıyoruz. Siyasi yorum yapamıyorum.'' Mumcu, Taşar ve Abuşoğlu'nun trafik kazasında yaşamını yitirmesinin Gaziantep ve Anavatan Partisi'nin talihsizliği olduğunu ifade ederken, Abuşoğlu'nun yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili raporun ise henüz kendilerine ulaşmadığını kaydetti.

ŞOFÖR İSTEMEMİŞ

Erkan Mumumcu, buradaki açıklamalarının ardından yaşamını yitiren milletvekili Abuşoğlu'nun kardeşi Avukat Micaz Abuşoğlu'nun, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bürosunu ziyaret ederek, taziye dileklerinde bulundu. Micaz Abuşoğlu, ziyaret sırasında ağabeyi Ömer Abuşoğlu'nun, Gaziantep'ten Ankara'ya giderken otomobili kendisi kullanmak istediği için şoför çağırmadığını söyledi.

Ölüm nedeni kalp krizi mi?

BALCALI Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behnan Alper, Ömer Abuşoğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı ve adli tıp uzmanlarının değerlendirmesinde, ?Göğüs travmasına bağlı, her iki tarafta çok sayıda kaburga kırığı sonucu gelişen akciğer yaralanması ile ortaya çıkan iç kanama ve karaciğerde travmaya bağla kanama' sonucunda öldüğü kararı verildiğini söyledi. Bu bulguların ilk sevk edildiği hastane ile Balcalı Hastanesi'nde yapılan muayene ve çekilen grafiklerle de ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Alper, ?Ancak, trafik kazasına veya bilinç kaybına bir kalp krizinin etkin olup olmadığını biz bilemeyiz. Sonuçta kalp hastası, damarları değiştirilmiş, stent takılmış. Kalbinde bir başka sorun çıkıp kazaya neden olup olmadığını bilmiyoruz'' dedi.

LASTİK PATLADI İDDİASI

Kazayla ilgili Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülürken, Milletvekili Abuşoğlu'nun dayısının oğlu Fatih Başaslan, kazaya otomobilin ön lastiğinin patlamasının yol açtığını iddia etti. Kalp hastası olan Abuşoğlu'nun kazadan önce kalp spazmı geçirdiği şeklindeki söylemlerin spekülasyon olduğunu ileri süren Başaslan, Abuşoğlu'nun eşi Aysel Abuşoğlu'nun, kazanın ön lastiğin patlamasıyla meydana geldiğini söylediğini belirterek, ?Kazadan sonra Aysel hanımla konuştuk. Ömer bey, yolculuk sırasında çok neşeliymiş. Otomobilin lastiği patlamış, ardından otomobil kontrolden çıkıp, bariyerlere çarparak takla atmış'' dedi. Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek de, kazanın nedeni hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı yürüttüğünü, kendisinin yaralılarla ilgilendiğini, kazanın en büyük tanığının milletvekilinin eşi olduğunu belirterek, ?Eşi ne diyorsa odur. En önemli tanık o'' diye konuştu. Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ise, görgüye dayalı olarak hazırlanan trafik kaza raporunda, otomobilin yolun en sol şeridinde giderken fren yaparak sağ şeride geçip, bariyerleri parçalayarak takla attığının yer aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber