MEB standart belirliyor: Bazı sınavlar ortak yapılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ilköğretim ve ortaöğretim sınav yönetmeliklerinde yapacağı yeni düzenlemeyle, okuldaki tüm öğrenciler bazı derslerden aynı anda ortak sınava girecek. Öğrencilere yazılı sınavlarda 3'ten az soru sorulamayacak.

Okullarda yapılan ölçme ve değerlendirmeye standart getirmek amacıyla sınav yönetmeliklerinde değişiklik yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yeni modele göre 6, 7 ve 8. sınıflarda yapılan sınavların herhangi birinde başarısız olan öğrencilere diğer sınavlar vasıtasıyla telafi imkânı verileceğini kaydetti. Erdoğan, yeni düzenlemeleri şöyle sıraladı:

Okullardaki yazılı sınavlarda özellikle bazı derslerde asgari 3-5 soru sorulacak.

Sorular, daha önceki sınavın düzenlendiği ana kadar işlenen konuların belli bir yüzdesini içerecek.

İlköğretimde aynı kademede ancak farklı sınıflarda (6A, 6B gibi) okuyan öğrenciler Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Fen ve Teknoloji derslerinden belli dönemlerde yapılacak ortak sınava girecek.

Türkiye, eğitim bölgelerine ayrılacak. Buna göre, şartları ve olanakları uygun okullar da eğitim bölgeleri düzeyinde ortak sınav yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber