Sağlık Bakanlığı'ndan 'Tele Tıp' uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, diğer illerden gönderilecek ''Ultrason, Patoloji ve Radyoloji'' alanlarındaki verilerin dijital ortamdan gönderilerek Ankara'da incelenebileceği ''Tele Tıp Uygulaması'' başlatacak.

Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar, AA muhabirine verdiği bilgide, bakanlığın sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde gerçekleştirdiği ''Tele Tıp'' uygulamasına ilişkin alt yapı çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

''Yani Erzurum'daki bir hastamız MR çektirdiği zaman İstanbul'daki veya başka bir ildeki hocaya gidip göstermeyecek. Erzurum'daki bir hastanede dijital ortamda kayıtlar varsa, bu tespit edilen alıcı hastanelere gönderilecek'' diyen Akpınar, bu konuda çalıştıklarını ve son aşamaya geldiklerini söyledi. Akpınar, uygulamada, 12 gönderici, 2 de alıcı hastane olacağını ifade ederek, bu hastanelerin belirlendiğini, yurdun çeşitli yerlerindeki bu hastanelerde, ''Ultrason, Patoloji ve Radyoloji'' alanlarında uygulamanın hayata geçirileceğini kaydetti. Nihat Akpınar, "Alıcı hastaneler Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi olarak tespit edildi'' dedi.

Akpınar, pilot uygulama olarak başlatılacak sistemin daha sonra yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber