Trafik cezaları PTT şubelerine ödenecek

Haber Giriş : 03 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel eğitim kurumlarına 5 yıl süreyle Gelir ve Kurumlar Vergisi istisnası gelecek. 625 sayılı kanuna tabi okullara (engellilere yönelik eğitim kurumları dahil) yönelik bu uygulama ile özel eğitim kurumları teşvik edilmeye çalışılacak.

Halen 8 milyar lira olan bankalar, özel finans kurumları ve PTT aracılığıyla gerçekleştirilmesi zorunlu olan ödemeleri, bu kurumlar yerine elden yapanlara, ödeme tutarının yüzde 5'i oranında ceza kesilecek.

Liman ve hava meydanı yatırımlarının teşviki amacıyla yenileme yatırımlarına Katma Değer Vergisi'nde tam istisna uygulanacak. Bu şekilde yenileme yatırımlarında KDV yükü olmayacak.

Savunma sanayii ihalelerinde yerli firmalar aleyhine olan Katma Değer Vergisi adaletsizliği son bulacak. Halen, bu tür ihalelere katılan yabancı firmalar KDV istisnasından yararlanırken, yerli firmalar, yurtiçindeki mal edinimleri karşılığında yüzde 18 KDV ödüyordu. Düzenlemeyle yerli firmaların da KDV yükü kalkıyor.

Trafik para cezaları artık vergi daireleri yerine PTT kanalıyla tahsil edilecek. Cezalarla ilgili tebligat işlemini de PTT yapacak. Bu şekilde vergi dairelerinin iş yükü hafifletilecek ve vergi daireleri asli işine yönelecek.

Harçlar Kanunu'nda trafik muayene istasyonlarının özelleştirilmesine dönük hükümlere yer verilecek. Trafik muayene harcı, ücrete dönüşecek.

İzmir'de düzenlenecek Üniversiteler Olimpiyatı için de vergi istisnası uygulanacak.

Zor duruma kolaylık. Zor durum için mükelleflerin tek tek dilekçe vermesi yerine Maliye Bakanlığı'na yetki veriliyor.

Mücbir sebebin kalkmasından sonra mücbir sebebin uygulandığı dönem için ayrı ayrı beyanda bulunmak yerine, vergiye tabi işlemler için tek beyanname verilebilecek. Bu konuda Maliye Bakanlığı yetkili kılınıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber