Sırada TANAP var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in temaslarında dün 6 anlaşma imzalandı. Erdoğan, iki ülkenin BTK demiryolu hattının yanı sıra TANAP işbirliğine vurgu yaparak, "Bu tabii birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sırada TANAP var

HASAN AY

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Zagulba Sarayı'ndaki baş başa görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı. Daha sonra iki lider ortak basın açıklaması yaptı. "Şu anda biz tabi farklı bir ülkede değiliz, evimizdeyiz" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, özetle şöyle dedi:

TANAP EN GÜZEL ÖRNEK: Dün ve bugün yapılan görüşmelerle Türkiye- Azerbaycan arasındaki kardeşliğin ve dostluğun ne denli ileri bir seviyeye taşındığını heyecanla müşahede etmiş bulunuyoruz. Artık sadece belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz. Aynı zamanda enerji hatları noktasında da sürekli olarak birbirine bu tür bağlantıların kurulması Türkiye- Azerbaycan arasındaki bu bağlılığın, bu dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. TANAP, bunun en güzel örneğidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber