2 polis müdürüne 'bilgi sızdırma' soruşturması

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dink suikasti dosyasında olmayan bilgileri gerçekmiş gibi basına sızdırdıkları iddiasıyla 2 polis hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından başlayan bilgi kirliliğinin faturası İstanbul Emniyeti'nde görevli iki polis müdürü Hakan Türkeri ve Selim Kutkan'a kesildi. Yaşanan bilgi kirliliğiyle ilgili haklarında geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "Soruşturma dosyasındaki bilgileri basına sızdırdıkları" iddiasıyla adli soruşturma başlatılan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Türkeri ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan hakkında şimdi de idari soruşturma açıldı.

BU YIL TERFİ ALMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, iki müdür hakkında 'soruşturma dosyasında olmayan bilgileri gerçekmiş gibi basına sızdırdıkları' iddiasıyla idari soruşturma başlattırdı. Emniyet müdürlerinden Hakan Türkeri'nin bu yıl terfi alarak birinci sınıf emniyet müdürü olması bekleniyordu. Türkeri'ye idari ve adli yönden ceza alırsa terfi edemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber