Maliye'nin en şık golü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi oranlarının düşmesiyle tahsilatın artacağı teoremini futbolcular kanıtladı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ?Transfer ücretlerinden alınan vergi yüzde 40'tan 15'e düşünce daha iyi tahsilat yapmaya başladık' dedi.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan dün yoğun iş temposu arasında bir ara futbol konuşmaya fırsat yarattı. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısına katılmak için Antalya'ya giden Unakıtan burada bir de Lig TV'nin programına katıldı. Programda Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğun en avantajlı takımının Fenerbahçe olduğunu söyleyen Unakıtan'ı bu aralar milli maçlar ve futbolcular oldukça mutlu ediyor.

TAHSİLAT İYİ GİDİYOR

UNAKITAN'IN memnuniyetinin ilk nedeni futbolcu transferlerinden alınan vergi tahsilatının ?iyi' gitmesi. Çünkü Unakıtan katıldığı televizyon programında transfer ücretlerinden alınan yüzde 40 oranındaki gelirin yüzde 15'e çekildiğini anlatarak bu yüzden kulüplerden daha iyi tahsilat yaptıklarını söyledi. Unakıtan ?Transfer ücretlerinden alınan geliri yüzde 15'e çekince kulüplerden daha iyi tahsilat yapmaya başladık. Bir müddet sonra kulüpler buna alışıyorlar. Sonra daha da aşağı çekilmesi için arayışa giriyorlar' diye konuştu.

YUNAN KALECİYİ SEVİYOR!

KENDİSİ ve torunlarının Beşiktaşlı, eşinin ise Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Unakıtan dünyada en çok sevdiği kalecilerin Türkiye'den bol bol gol yiyen Yunan ve Norveç takımlarının kalecileri olduğunu söyledi. Unakıtan ?Yunan kalecisi geleni geçeni alıyor. Norveç kalecisi de Hamit'in uzaktan attığı topları içeri alıyor. Milli Takım gruptan çıkar' dedi. Beşiktaş'ın zaman zaman kötü sonuçlar aldığını ifade eden Unakıtan ?Beşiktaş'ın kötü oynadığına üzülmüyorum. Kötü oynamasının nedeni ben değilim' dedi.

Unakıtan'dan Başbakan'a Fener esprisi

HÜKÜMETTE bakanlar arasında takım tartışması yapmadıklarını ancak laf atmaların olduğunu ifade eden Unakıtan, Antalyaspor'un Fenerbahçe'yi yendiği hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a laf attığını belirterek ?Geçenlerde Başbakan'ın doğum günüydü. Fenerbahçeli futbolcuların imzaladığı formayı Başbakan'a göndermişler. ?O forma Antalya forması mı' diye laf attım. O hafta Beşiktaş da Trabzonspor'a yenilmişti. Başbakan da, ?bu Trabzon forması' dedi' diye konuştu. Unakıtan bakanlar arasında laf atmaların olduğunu ancak Başbakan geldiğinde Fenerbahçe aleyhine konuşulmadığını söyledi. Galatasaray'ın Seyrantepe projesiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Unakıtan Seyrantepe konusunda epey ilerleme sağlandığını söyledi. Unakıtan ?Sayın Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplantılar yapıldı. Sayın Başbakan Erdoğan Galatasaray camiasını memnun edici kararlar aldı. Bu konuda herkesin dediği oldu' dedi.

Çiftçiye destek dopingi

Hükümet, çiftçi borçlarının silinmesinden, mazot, gübre, kredi ve prim desteğine kadar birçok alanda çiftçinin yüzünü güldürdü. Hükümet, çiftçiye 492 milyon YTL mazot, 363 milyon YTL de gübre desteğinde bulunacak.

Hükümet göreve geldiği günden bugüne kadar, 809 bin üreticinin 2.7 milyar YTL'lik kredi borcunun 1.5 milyarlık kısmını sildi. Geriye kalan borçlar ise yeniden yapılandırıldı. Yıllardır biriken sulama elektriği borçlarına ödeme kolaylığı sağlanırken, tarım kredi faizleri de yüzde 59'dan yüzde 17.5'e indirildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, hükümetin çiftçiye yönelik dört yıllık destek bilançosunu açıkladı.

DESTEK YÜZDE 718 ARTTI

İŞTE Eker'in açıkladığı destek listesi:

KDV indirimi yapıldı. Tarımsal kredi faizleri yüzde 59'dan yüzde 17.5'e indirildi.

2006 yılında 1 milyon 92 bin çiftçiye 5 milyar 171 milyon YTL kredi kullandırıldı.

1 milyar YTL mazot desteği verildi.

2006 yılında toplam tarımsal destek miktarında yüzde 116 artış sağlandı.

Prim desteklerinde yüzde 400 artış sağlanarak 186 milyon YTL'den 930 milyon YTL'ye çıkarıldı.

Hayvancılık destekleri yüzde 718 artırıldı.

Kırsal kalkınma yatırımlarına destek kapsamında bin 256 adet projeye 151 milyon YTL hibe desteği sağlandı. NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber