Açıklama zamanı: 26 Nisan, 23.59!

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP kulislerine göre Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na aday olursa 24 Nisan'da kendisi açıklama yapacak. Olmaz ise başvuru ve açıklama 26 Nisan saat 23:59'da yapılacak

AKP'de, Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih konusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması ve olmaması seçeneklerine göre, farklı formüller üzerinde çalışılıyor. AKP'liler arasında bu konuda yapılan değerlendirmelerde Erdoğan'ın aday olması ve olmaması şeklinde iki seçeneğe göre iki farklı tarih formülü öne çıkıyor. AKP kulislerinde seslendirilen tarih seçenekleri şöyle:

Erdoğan aday olursa: Adaylık açıklaması ve TBMM Başkanlığı'na başvuru, son gün olan 26 Nisan'a bırakılmayacak. 18 Nisan'daki MKYK toplantısında son istişare yapıldıktan sonra adaylık açıklama süreci başlayacak. Erdoğan, kendi adaylığını yine kendisi açıklayacak. Erdoğan, çok büyük olasılıkla 24 Nisan'da, AKP Genel Başkanı olarak Gruba son kez başkanlık ve hitap edecek ve adaylığını da ilan edecek.

Farklı taktik izlenecek

Erdoğan olmazsa: Erdoğan dışındaki bir ismin adaylığına karar verilmesi halinde tarih konusunda farklı bir taktik izlenecek. Bu durumda adayın açıklanması ve resmi başvurusunun yapılması son güne, hatta son dakikaya kadar kalabilecek.

Başvuruların son günü olan 24 Nisan'da saat 23.59'da TBMM Başkanlığı'na resmen başvuru yapılıp, aynı anda bir basın açıklamasıyla adayın ismi duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber