Demirel'e göre Sezer ADD'ye para aktarabilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Sezer'in Cumhurbaşkanlığı kasasından Atatürkçü Düşünce Derneği'ne 221 bin YTL kaynak aktarmasıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı yetkisi dahilinde olmayan birşey yapmamıştır" dedi.

Demirel, 'Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır'a müdahale ederiz' diyen, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye tepki gösterdi.

Demirel, Vakıf 2000 tarafından düzenlenen '2007 Seçim Yılında Türkiye Ekonomisin Genel Görünümü' konulu toplantıya katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirel, Cumhurbaşkanı Sezer'in ADD'ye Cumhurbaşkanlığı kasasından 221 bin YTL kaynak aktardığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Cumhurbaşkanı yetkisi dahilinde olmayan birşey yapmamıştır. O öyle takdir etmiş, öyle yapmıştır. Cumhurbaşkanı'nın başka konulardaki takdiri eleştiriliyor, bu takdiri de eleştirilebilir. Türkiye demokratik bir ülkedir. Cumhurbaşkanı'nın takdir hakkını da, eleştirileri de normal karşılıyorum" diye konuştu.

Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde yargılanmasının gündeme geleceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, "Onlar hukuk işleri, dur bakalım neler olacak" karşılığını verdi.

Demirel, Barzani'nin sözlerine ilişkin bir soru üzerine ise, "Çok haddini aşan, aslında Türkiye'yi üzen ve kızdıran, çok gayrı ciddi beyanlardır. Türkiye o kadar kolay tehdit edilecek bir ülke değil" şeklinde konuştu. Demirel, 'Türkeye nasıl bir duruş sergilemeli?' şeklindeki soruya ise, "Aslanlar gibi" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber