İş Bankası kredide elektronik imzayı başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık işlemlerinde elektronik imza uygulamasını ilk İş Bankası başlattı. Bankacılık sektöründe ilk kez uygulanacak elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri hiç şubeye uğramadan, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, birkaç dakika içinde kredi kullanabilecekler.

Elektronik İmza uygulamasının başlatılması dolayısıyla İş Kuleleri'nde düzenlenen basın toplantısında banka üst düzey yöneticileri uygulama hakkında bilgi verdi. Elektronik imza ile ilgili şimdiye kadar çeşitli uygulamalar geliştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hülya Altay, bankacılık sektöründe ilk elektronik imzayı kendilerinin hayata geçirdiklerini ve bunun bankacılık sistemi için büyük bir yenilik olduğunu belirtti.

Elektronik imza ile nakit kredi uygulamasında İş Bankası ilk aşamada 5.000 YTL'ye kadar nakit ödemeli tüketici kredisini tümüyle elektronik ortamda, şubeye hiç gitmeden kullandıracak.Yasal düzenlemeler nedeniyle banka müşterileri cep telefonu veya internet üzerinden yaptıkları işlemlerde bile sonuçta banka şubesine giderek gerekli belgeleri okuyarak imzalamak zorunda olduklarına dikkat çeken Altay ? Şimdi elektronik imza ile bu süreçler sona erdi ve şube dışı işlemlerde artık müşterilerimiz elektronik imza kullanarak doğrudan kredi işlemlerini sonuçlandırabilecek ve birkaç dakika içinde bu kredilerini hesaplarında görebileceklerdir? dedi.

ELEKTRONİK İMZA YAYGINLAŞACAK

Elektronik imza ile haftanın her günü, günün her saati kredi almayı mümkün hale getirdiklerini, kredi başvurusunda bulunmak ve krediyi kullanmak için şubeye gitme devrinin sona erdiğini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Altay İş Bankası'nın geçmişten bugüne çok sayıda ilki bankacılık sistemine kazandırdığını belirterek şunları söyledi:

?Bundan 20 yıl önce Türkiye'nin ilk Bankamatik'ini, 10 yıl önce de ilk internet şubesini açarken duyduğumuz mesleki heyecanın bir benzerini şimdi elektronik imza ile yaşıyoruz. Bankacılık işlemlerinde talimat vermekten, kredi işlemlerine kadar pek çok işlemin gerçek anlamda banka şubelerine gitmeden yapılabileceği bir dönem başlıyor. Elektronik imzayı bankacılık sistemine adapte ederek kısa bir dönemde kapsamı çok genişletecek bir uygulamalar serisi başlatacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber