Fuhuş yapanlara yönelik mobil eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana - Sağlık Bakanlığı desteği ve Avrupa Birliği fonuyla, geçimini fuhuşla sağlayan kadınlara yönelik 2 yıldan beri sürdürülen eğitim projesi kapsamında hedefteki 100 bin kişiden 5 binine ulaşıldığı bildirildi.

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Proje Koordinatörü Dr. Muhtar Çokar yaptığı açıklamada, Ankara Ticaret Odasının yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de yaklaşık 3 bini travesti 100 bin hayat kadını bulunduğunu, bunlardan 15 bininin kayıtlı, olduğunu vurguladı.

Çokar, buna göre, yaklaşık 85 bin kişinin kayıt dışı ve sağlık kontrolünden yoksun çalıştığını, bunun 30 bin kadarının İstanbul'da bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de 1985 yılından bu yana 2 bin 254 kişinin AIDS/HIV tanısı aldığını, her yıl 150 olan vaka sayısı artışının son 2 yılda 250'ye yükseldiğini anlatan Çokar, bu nedenle cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda eğitime önem verdiklerini vurguladı.

Çokar, ilk olarak AB desteğiyle "Seks İşçilerinin Güvenli Cinsel Davranışlarının Desteklenmesi Yoluyla HIV/AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Önlenmesi" konulu eğitim projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çokar, yaklaşık 2 yıl süren projeyle 25 hayat kadınını eğitip, eğitmen yaptıklarını belirtti.

Ocak ayında tamamlanan projenin yanı sıra Sağlık Bakanlığı AIDS/HIV Önleme Destekleme Programı kapsamında mobil eğitim projesi başlattıklarını ifade eden Çokar, bir minibüsü eğitim birimi haline getirdiklerini, aracın, akşam saatlerinde Beylikdüzü'nden Pendik'e kadar hayat kadınlarının bulunduğu yerlerde hizmet verdiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber