Sahte ilaç şebekesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte ilaç fiyat kupürü basarak, devleti dolandırmayı planlayan ve günü geçmiş ilaçları piyasaya sürmek isteyen bir şebeke ortaya çıkarıldı. Mali polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği görevlileri, bir istihbaratı değerlendirerek, Altındağ'da sahte ilaç kutusu ve sahte ilaç fiyat kupürü basan bir matbaa tespit etti.

Mali Büro Amirliği görevlileri, dün Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan matbaaya baskın düzenlediler.

Matbaada yapılan aramalarda, eczanelere verilmek üzere basılmış, 4 bin 169 boş ilaç kutusu, 486 adet sahte ilaç fiyat kupürü, bir adet bilgisayar kasası ve ilaç kutularının basımında kullanılan 30 adet asetat ele geçirildi. Matbaanın sahibi İmdat A. ile birlikte çalıştığı Burhan Y. gözaltına alındı.

İmdat A. ve Burhan Y'nin sorgulanmasının ardından, onlarla irtibatlı oldukları tespit edilen Mehmet M. ve Hamza E. de yakalandı.

Mehmet M. ve Hamza E'nin iş yerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 2 ayrı doktor kaşesi, 22 adet sağlık karnesi, 268 sahte ilaç fiyat kupürü, kupürleri kesilmiş farklı ilaçlara ait çok sayıda ilaç kutusu, tarihi geçmiş bir çok ilaç ve 9 milimetre çapında bir tabanca ele geçirildi.

Şebekeden elde edilen sahte ilaç fiyat kupürleri ve ilaç kutularının piyasa değerinin, 200 bin YTL olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, zaman zaman emekli vatandaşların sağlık karnelerini çeşitli nedenlerden dolayı eczanelere bıraktıklarını, bazı eczanelerin bu karneler üzerinden suistimal yaptıklarını vurgulayarak, vatandaşların, karnelerini eczanelere bırakmalarının yasak olduğunu ifade ettiler.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, öğleden sonra mahkemeye gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber