Haftada 2 gün görme hakkı bulunan 5 yaşındaki kızına hırsızlık yaptırmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da babası Mehmet K. tarafından hırsızlık yapmaya zorlanan 5 yaşındaki M.K.'nın annesi Hülya Topçu, olayı gazetelerden öğrenince çılgına döndü. Kızının, Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildiğini okuyunca yıkılan anne Topçu, ?Bu adama baba denilemez'' dedi.

Geçen 10 Nisan'da Antalya'daki bir alışveriş merkezinde, kızına cep telefonu çaldıran ve güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilip yakalanan Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, kızı M.K da savcılık talimatıyla Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Zübeyde Hanım Çocuk Yurdu'na teslim edilmişti.

Olayın gazetelerde yer almasının ardından Mehmet K.'nın boşandığı eşi Hülya Topçu, Zübeyde Hanım Çocuk Esirgeme Kurumu'na gelerek kızını görmek istedi. Yetkililer, araştırma yapmadan kızını veremeyeceklerini söyleyince 26 yaşındaki Topçu yıkılıdı.

2000 yılında evlendiği Mehmet K. ile 5 yıl evli kaldığını ve 1.5 yıl kadar önce ise boşandığını belirten Hülya Topçu, şunları söyledi:

?Kızımın velayeti bendedir. Haftada iki gün görme hakkına sahip. Bir baba olarak kızını görmek istediğini zannediyordum. Meğer o kızımıza hırsızlık yaptırıyormuş. Kızını çok özlediğini söyleyerek almıştı. Bir gün sonraki getirmedi. Kızıma hırsızlık yaptırdığını gazetelerden öğrendim ve çılgına döndüm. Benim bebeğime neler öğretiyor? Bu adama baba denilemez.'' Evli kaldıkları süre içinde eşinin kumar oynadığını, alkol aldığı, çalışmadığı ve sürekli yalan söylediği, bu nedenlerle de evliliği bitirmek zorunda kaldığını belirten Hülya Topçu, ?Mahkemeye başvurup bu adamın kızımı bir daha görmemesi için çalışacağım. Ancak önce kızımı verildiği yurttan geri almam gerekiyor'' dedi.

Yurtta kalan kızını göremeyen anne Topçu, Cumhuriyet savcılığına giderek başvuruda bulundu. Genç kadının başvurusunu incelemeye alan savcılık, küçük kızın annesine verilmesine karar verdi. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından M.K, annesi Hülya Topçu'ya teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber