Uludağ rektörü 14 Nisan için özel cübbe dağıttı, akademisyenler tek tip giyinecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ADD mitinginde öğretim üyelerinin tek tip kıyafetle katılımını sağlamak için 800 cübbe diktirdi. Öğretim üyelerinin beden ölçülerini alan rektörlük, iki aylık çalışmanın ardından cübbeleri hazırladı.

Uludağ Üniver-sitesi'nde geçtiğimiz hafta öğretim üyelerine dağıtılan tek tip cübbelerin bugünkü mitingde giyileceği belirtildi. Cübbelerin parasının nereden karşılandığı bilinmiyor.

Bir hafta önce törenle öğretim üyelerine yeni cübbeleri dağıtıldı. Hocalar yeni kıyafetlerini ilk kez ADD'nin Tandoğan'da gerçekleştireceği mitingde kullanacak. Cübbelerin parasının nasıl ödendiği konusunda bir açıklama yapılmadı; ancak bütçeden de ödenek ayrılmadığı öğrenildi. Üniversite bütçesinden bu tür harcamalar için ödenek ayrılabilmesi için ihale usulü ile hizmet satın alınması gerekiyor. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Genç, cübbelerin nasıl alındığıyla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Genç, "Rektörlük zaman zaman öğretim üyesi olan kişilere bu tür cübbeler verir. Bazen parasıyla bazen de hediye. Ancak cübbelerle ilgili bütçeden bir ödeme yapmadık. Öğretim üyeleri cübbeyi kabul ettiklerine göre parasını da verirler herhalde." şeklinde konuştu. Cübbelerin miting öncesine denk gelmesinin tesadüf olduğunu savunan Genç, "Üniversite senatosu olarak bir süre önce tek tip cübbe uygulamasına geçme kararı aldık. Bunu tasarlarken miting aklımızın ucundan geçmedi. Miting öncesine denk geldiği için yanlış anlaşılma olmuş olabilir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber