Mitingde çay ve simitler Çankaya Belediyesinden...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) önderliğinde bugün Ankara'da yapılacak mitingde CHP'li Çankaya Belediyesi katılımcılara çay-simit dağıtacak. Belediye, sahne ve ses sistemlerinin yanı sıra miting alanı yakınına 50 seyyar tuvalet kuracak.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz

Seyyar satıcılar alana sokulmayacak ve belediyenin sağlayacağı kumanyalar da sabah saatlerinden itibaren satılacak.

Günlerdir Türkiye gündemini meşgul eden mitinge, kimi sol gruplar, siyasi partiler, ideolojik dernekler ile üniversiteler destek veriyor. Mitinge destek vermediğini belirten CHP Genel Merkezi, miting için bir iletişim hattı kurarken, parti teşkilatları katılımın artırılması için çabaladı. Muzaffer Eryılmaz başkanlığındaki CHP'li Çankaya Belediyesi de alanın her türlü altyapı hizmetini üstlendi. Miting alanına 50 seyyar tuvalet kuracağı öğrenilen belediye, ayrıca, kumanya desteği de verecek. Bu çerçevede, belediye zabıtaları tarafından ADD'ye teslim edilecek çay, simit, poğaça ve sudan oluşan kumanyalar katılımcılara parayla satılacak. Elde edilecek gelirin de derneğe bırakılması düşünülüyor. ADD, mitingde düzeni sağlayabilmek amacıyla çoğunluğu öğrencilerden oluşan 2 bin kişiyi görevlendirdi. Tarık Akan, Edip Akbayram, Sümer Ezgü, Suavi ve Rutkay Aziz gibi isimlerin katılacağı mitingde Devlet Tiyatrosu sanatçılarından oluşan bir ekibin de tiyatro oyunu sergilemesi bekleniyor. 'Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman'ın kaleme aldığı belirtilen miting mesajı, kalabalığa bir tiyatro sanatçısı tarafından okunacak.

Mitinge katılacak bazı marjinal grupların provokatif girişimlerde bulunabileceği yönünde ihbarlar gündeme gelirken bu grupların, Başbakanlık ve Meclis binasının bulunduğu güzergâha yönelerek kalabalığı arkalarından sürüklemeyi amaçladıkları iddia edildi. Öte yandan mitinge katılacaklar dün akşam otobüslerle yola çıktı. Miting için sınavları erteleyen İnönü Üniversitesi'nde ise 20 otobüste yerlerini alan öğrenci ve öğretim üyelerinin otobüsleri dolduramadığı görüldü. Miting için Tandoğan'da 7 bini Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden olmak üzere toplam 10 bin polis görev yapacak. Miting için sabahtan itibaren Tandoğan Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak. Meydan ve civarı sürekli kontrol edilecek. Yüksek binalara Özel Harekat timleri yerleştirilecek, meydan kameralarla gözlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber