TBMM'nin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, cumhurbaşkanı seçim sürecinin yarın başlamasıyla yoğun bir haftaya girecek.

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Enerji Verimliliği Kanunu ele alınacak.

Komisyonda aynen benimsenen yasa, enerji verimliliği çalışmalarının ülke genelinde ilgili kuruluşlarca etkin olarak yürütülmesi, sonuçlarının izlenmesi ve koordinasyonu amacıyla Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.

Endüstriyel işletmeler tarafından sunulan ve onaylanan, geri ödeme süresi en fazla 5 yıl ve projede belirlenen bedelleri en fazla 500 bin YTL olan uygulama projeleri, bedellerinin en fazla yüzde 20'si oranında desteklenecek.

Verimlilik artırıcı projeleri desteklenen tüzel kişiler, bu projelerini, işletmelerinde 2 yıl içinde uygulayacak. Bu süreyi aşan veya projesinden farklı yapılan uygulamalar desteklenmeyecek.

AK PARTİ'Lİ KARAPAŞAOĞLU'NUN TEKLİFİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi de görüşülecek.

Teklifle, teklifte belirtilen projelerde Hazinenin borçlanma yükümlülüğü ortadan kaldırılarak ülke ihtiyacı olan yatırımların özel sektör finansmanıyla yapılması amaçlanıyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, sadece nüfusu 100 binin üzerinde olan şehirlerin değil tüm belediye teşkilatı bulunan yerlerin içme, kullanma ve endüstri suyunu temin etmesi öngörülüyor.

Teklifte, Kamu İhale Kanununda yapılan değişiklikle de yapım işlerinde ihaleye çıkmak için aranan arsa temini, mülkiyet ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması şartının, içme suyu isale hatları projelerinde aranmayacağı da düzenleniyor.

Genel Kurulda ayrıca, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Kalkınma Bankası Arasındaki Merkez Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulunun, 17 Nisan Salı günü 15.00-20.00, 18 Nisan Çarşamba ve 19 Nisan Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışması planlanıyor.

İHTİSAS KOMİSYONLARI

Meclisteki ihtisas komisyonları, gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşmek üzere toplanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 18 Nisan Çarşamba günü, Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun Tasarısını görüşecek.

Türk Ticaret Kanunu Tasarısının maddelerini görüşmeyi tamamlayan TBMM Adalet Komisyonu, 18 Nisan Çarşamba günü, alt komisyon metninin ertelenen ve yeniden tartışılacak maddelerini ele alacak.

KİT Komisyonu, denetim çalışmalarını sürdürecek. Komisyon, 17 Nisan Salı günü İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi ile Türk Patent Enstitüsünün, 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş, Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, 19 Nisan Perşembe günü ise Milli Piyango İdaresi, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş'nin 2005 yılı hesaplarını inceleyecek.

ARAŞTIRMA KOMİSYONLARI

Meclisteki araştırma komisyonları da haftayı yoğun bir gündemle geçirecek.

Türkçedeki Bozulma ve Yozlaşmayı Araştırma Komisyonu; yarın Prof. Dr. Semih Bilgen ve Gürkan Avcı, 17 Nisan Salı günü Recep Toparlı, 18 Nisan Çarşamba günü Ahmet Yazar ve Ali Çetin, 19 Nisan Perşembe günü ise Müminhan Bilgin ve Mustafa Ünver'i dinleyecek.

Küresel Isınmayı Araştırma Komisyonu, 18 Nisan Çarşamba günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, 19 Nisan Perşembe günü ise Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin uzmanlarını dinleyecek.

Görev süresi 14 Nisanda dolan Çocuk ve Gençlerdeki Şiddeti Araştırma Komisyonunun, raporunu bu hafta TBMM Başkanlığına sunması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber