Nokta'nın son sayısı polisler dergide gezinirken hazırlandı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nokta dergisinin dün sabah saatlerinde baskıya verilen bu haftaki sayısı perşembe günü bayilerde yerini alacak. Bu haftaki dergi, basın özgürlüğü açısından büyük öneme sahip. Çünkü sayı, derginin binası polisler tarafından doldurulmuş, kapısında üniformalı polisler beklerken hazırlandı.

Cuma günü askeri savcının verdiği izinle yaklaşık 50 polisin bastığı derginin muhabirleri, yan masada polisler otururken haberlerini yazmak zorunda kaldı. Editörler sayfalarını yaparken çevrelerinde onlarca polis vardı. Yöneticilerinin odasında içerik toplantısı yapılamadı, çünkü bir odada savcı tutanak yazıyor, diğer bir odada polis müdürü direktif veriyordu. Nokta çalışanları dergiyi hazırlarken polisler, bütün bilgisayarlardaki bilgileri kopyalıyordu. Aynı zamanda bilgisayardaki özel hayatları da polisin eline geçiyordu.

Derginin muhabirlerinden Hamza Aktan, "Biz kendi aramızda 'Sevgiliye yazılmış mektuplarımıza da el koydular' diye şakalaşıyorduk. Ama bu gerçekti. Sonuçta bilgisayarlarımızda 'özelimiz' vardı" diye konuştu.

Dergide sabahlayan polisler, masaları kullanırken de özensizdi. Çalışanlar çay içtikleri bardaklarının içinde sigara söndürüldüğünü gördü. Masaları kirlenmişti. Dün sabah saat 08.00 sıralarında gazeteciler dergiyi bitirip evlerine doğru giderken yorgun düşmüş polisler, sandalyelerin üzerinde uyukluyordu. Bilgisayarlardan dokümanlar ve özel hayatlar kopyalanmaya devam ediyordu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber