Yemekten sonra ne yapmali, ne yapmamali? Saglik icin cok onemli?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara icmeyin:

Uzmanlarca yapilan deneyler, yemeklerden hemen sonra icilen bir sigaranin 10 sigaraya esdeger oldugunu kanitlamistir. (Kanser olma riski daha yuksek.)

Hemen meyve yemeyin:

Yemeklerin pesinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi sismesine neden olur.

Cay icmeyin :

Zira cay yapraklari yogun asit icerir.. Bu madde tukettigimiz gidalardaki proteginin hazmini zorlastiriyor.Tayvanli doktorlar yemekten sonra icilen cay ve kahve konusunda uyarilarda bulundu. Doktorlara gore cay ve kahve turu kafein iceren icecekler yemekten en az 2-3 saat sonra tuketilmeli.Beslenme uzmanlarinin ifadesine gore kafein vucudun demir almasina ve hemoglabi uretmesine engel oluyor. Alyuvarlarin ana maddesi olan hemoglabinin eksIkligi uzun vadede vucutta anemiye (kansizlik) sebep oluyor. Anemi sonucu ortaya cikacak yorgunluk ve stresin diger organlari da etkileyecegi ifade edildi.Doktorlar aneminin belirtilerini soyle siraladi: Halsizlik, bas donmesi, hizli kalp atisi, deri renginin solmasi, dudak renginde ve tirnaklarda pembeligin azalmasi. Anemiye sebep olan diger faktorler ise yetersiz uyku ve alkol. Anemiden korunmak icin yesil lifli sebzeler gibi demir orani yuksek yiyecekler tuketilmeli

Kemerinizi gevsetmeyin:

Yemekten sonra kemeri gevsetmek kolaylikla bagirsak dugumlenmesine ve tikanmasina neden olur.

Banyo yapmayin:

Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vucuttaki kan akisini hizlandirir, boylece mide cevresindeki kan miktari bu durumda azalir. Bu da midemizin sindirim sistemini zayiflatir.

Yurumeyin:

Insanlar cogu zaman, yemeklerden sonra 100 adim yurumek 99 yasina kadar yasamanizi saglar derler. Gercekte bu dogru degildir. Yurumek sindirim siteminin aldigimiz gidalardan besinlerin emilimini engeller.

Hemen uyumayin:

Aldigimiz gidalar yeterince sindirilemez. Bu durum bagirsagimizda gastrit ve enfeksiyona onderlik eder.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber