Köşk'te rapor telaşı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 09:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

GÖREV süresi 16 Mayıs'ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Köşk'teki 7 yıllık faaliyetleri konusunda bir açıklama yapacağı öğrenildi. Köşk'ün bütün birimleri 7 yıllık çalışma notlarını Sezer'e iletiyor. Köşk'ün kamu kurumlarına yönelik incelemeleri de yeni cumhurbaşkanına bırakılmayacak.

Cumhurbaşkanı Sezer, kendisine bağlı Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK), ?ellerindeki işleri bitirmeleri? konusunda talimat

verdi. DDK 16 Mayıs'a kadar kamu kurumlarının hesaplarıyla ilgili tüm incelemeleri tamamlayarak, Cumhurbaşkanı Sezer'e sunacak.

DDK İNCELİYOR

Sezer'in görevde bulunduğu 7 yıl içinde birçok kamu kurumu ile ilgili inceleme yapan DDK, son olarak, Cumhurbaşkanı Sezer'in talimatıyla, TEDAŞ, Elektrik Üretim A.Ş., Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), İhale Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü hesaplarında inceleme başlatmıştı. DDK, enerji KİT'leri ile ilgili incelemelerini tamamlarken, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yönelik inceleme sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'yle ilgili incelemenin de kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi. Böylece, DDK tarafından yürütülen incelemelerin tamamı, görev süresi dolmadan önce tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Sezer'in onayına sunulacak.

Bu arada, DDK başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan birimlerin, yedi yıllık dönemi kapsayan birer bilgi notu hazırladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı birimlerden gelen bilgiler, bir kitapta toplanacak. Ancak açıklamanın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından mı yoksa internet aracılığıyla mı yapılacağı netlik kazanmadı. Kulislerde, 13 Nisan'da Harp Akademileri'nde yaptığı konuşma ile hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulunan Sezer'in, yedi yılı kapsayan bilgileri bir basın toplantısı ile açıklayacağı ve bu toplantı ile mesajlarına devam edeceği konuşuluyor.

Sezer ?tehlikeyi' MGK'da gündeme getirmedi!

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ?Rejimin tarihinde en büyük tehlikede olduğu hususu, gündemi sayın Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen MGK'da bu şekliyle ne gündeme getirilmiştir ne de ifade edilmiştir'' dedi. Gönül, ?Cumhurbaşkanı'nın veda konuşmasına cevap verecek değilim. Cevap vermesi gerekenler verdi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber