Adres değişikliği için artık Telekom şubesine gidilmeyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, müşterilerden gelen şikayetleri dikkate alarak tüm hizmetleri internet ortamına taşıma kararı aldı. Bunun için Siemens ile 61 milyon dolarlık yazılım ve teknoloji projesini hayata geçiriyor. Basit adres değişikliği için dahi Telekom'un şubelerine gitmek zorunda kalan müşteriler, işlemlerini artık internetten veya çağrı merkezi aracılığı ile yapabilecek. 'Müşteri için teknoloji' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, "Abonelerimiz şirketle ilgili işlemler yapmak için merkezlerimize gelmek zorunda kalmayacak. Amacımız, müşterilerimize daha fazla zaman kazındıracak adımlar atmak." dedi. Türk Telekom, hizmetlerini hızlı ve kaliteli şekilde sunmak için bugüne kadar bu alanda yapılan en büyük projelerden birini uygulamaya koyuyor. Müşteri Hizmetleri ve Faturalama Projesi adı altında çalışmalara başladıklarını Celalettin Dinçer, teknolojiyi sonuna kadar kullanmamakta kararlı olduklarını kaydetti. 150 kişilik bir ekip oluşturduklarını aktaran Dinçer, projenin 8 modülden oluştuğunu ifade etti. Maliyeti 61 milyon dolar olan projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor. Beş adımdan oluşacak proje ile arıza işlemleri bilgisayar üzerinden tespit edilip anında giderilecek. Tüm bilgiler tek fatura ile müşteriye ulaşacak. Kullanıcı için uygun fiyat seçenekleri sunulacak. Dört aylık kısımlar halinde gerçekleştirilmesi planlanan projede ilk hedef geniş bant internet erişiminin tamamlanması. İki yıl içinde de müşteri hizmetlerine yönelik bölümler bitirilecek. Özellikle internetten hizmet veren IPTV gibi araçların kullanıcıya anında ulaşacağını belirten Dinçer, proje tam çalışmaya başladığında telekom hizmetlerinden çok daha aktif yararlanılacağını dile getirdi. TT Net'in de bu imkandan yararlanacağını; ancak Avea için böyle bir entegrasyonun söz konusu olmadığını da kaydeden Dinçer, TT'nin hizmet sonucunda bir bedel ödeyeceğini açıkladı. Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Zafer İncecik de, yetersiz teknolojik altyapı ile rekabetçi hizmetler sunmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu proje, sabit hatların mobil hatlar gibi rekabetçi olmasını sağlayacak. Her iki şebeke de birlikte yaşayacak. Cep telefonu geldiği için sabit hatlar öldü, diye düşünemeyiz." diye konuştu.

Basit adres değişikliği için dahi Telekom'un şubelerine gitmek zorunda kalan müşteriler, işlemlerini artık internetten veya çağrı merkezi aracılığı ile yapabilecek.

'Müşteri için teknoloji' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, "Abonelerimiz şirketle ilgili işlemler yapmak için merkezlerimize gelmek zorunda kalmayacak. Amacımız, müşterilerimize daha fazla zaman kazındıracak adımlar atmak." dedi. Türk Telekom, hizmetlerini hızlı ve kaliteli şekilde sunmak için bugüne kadar bu alanda yapılan en büyük projelerden birini uygulamaya koyuyor. Müşteri Hizmetleri ve Faturalama Projesi adı altında çalışmalara başladıklarını Celalettin Dinçer, teknolojiyi sonuna kadar kullanmamakta kararlı olduklarını kaydetti. 150 kişilik bir ekip oluşturduklarını aktaran Dinçer, projenin 8 modülden oluştuğunu ifade etti. Maliyeti 61 milyon dolar olan projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor. Beş adımdan oluşacak proje ile arıza işlemleri bilgisayar üzerinden tespit edilip anında giderilecek. Tüm bilgiler tek fatura ile müşteriye ulaşacak. Kullanıcı için uygun fiyat seçenekleri sunulacak. Dört aylık kısımlar halinde gerçekleştirilmesi planlanan projede ilk hedef geniş bant internet erişiminin tamamlanması. İki yıl içinde de müşteri hizmetlerine yönelik bölümler bitirilecek. Özellikle internetten hizmet veren IPTV gibi araçların kullanıcıya anında ulaşacağını belirten Dinçer, proje tam çalışmaya başladığında telekom hizmetlerinden çok daha aktif yararlanılacağını dile getirdi. TT Net'in de bu imkandan yararlanacağını; ancak Avea için böyle bir entegrasyonun söz konusu olmadığını da kaydeden Dinçer, TT'nin hizmet sonucunda bir bedel ödeyeceğini açıkladı. Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Zafer İncecik de, yetersiz teknolojik altyapı ile rekabetçi hizmetler sunmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu proje, sabit hatların mobil hatlar gibi rekabetçi olmasını sağlayacak. Her iki şebeke de birlikte yaşayacak. Cep telefonu geldiği için sabit hatlar öldü, diye düşünemeyiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber