Kızının çeyizi sayesinde iş sahibi oldu

Gaziantep'te çeyizinden kalan nakışları kızının çeyizi için modernize edecek bir usta bulamayınca 2001'de tasarım atölyesi açan Pervin Özovacı, ürettiği ev tekstili ve bebek ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2018 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızının çeyizi sayesinde iş sahibi oldu

Gaziantep'te çeyizinden kalan nakışları kızının çeyizi için modernize edecek ve daha fonksiyonel hale getirecek bir usta bulamayınca 2001'de kendi tasarım atölyesini kuran Pervin Özovacı, 40 yaşından sonra atıldığı iş hayatında kişiye özel ürettiği ev tekstili ve bebek ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına satıyor.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyesi de olan Özovacı, liseyi bitirdiği yıl evlendiğini ve üniversite eğitimi alma şansı bulamadığını belirterek, 3 çocuğu olmasına rağmen evde oturmayı hiç sevmediğini, her zaman sosyal hayatın içinde yer aldığını söyledi.

Uzun yıllar çalışma hayatından uzak olsa da insanlara faydalı olmaya çalıştığını anlatan Özovacı, kızının çeyizini hazırlarken kendi çeyizinden kalan kullanmadığı nakış ve dantelleri, modifiye ederek kullanılabilir hale getirtmek istediğini ancak görüştüğü kişilerin bunu yapamadıklarını vurguladı.

Özovacı, bunun üzerine evinde aklından geçen modelleri kendisinin yaptığını, nakışları kesip biçerek dikişini yapması için kendisine daha önce olumsuz yanıt veren çeyizciye gittiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Tekrar yaptığım tasarımla adamın karşısına çıktığımda, çok şaşırdı. 'Aferin, akıllı biriymişsin' dedi. İşte çıkış noktam bu oldu. Sonrasında kızımın da teşvikiyle bu işi yapabileceğim fikri oluştu kafamda. Evimin arkasında küçük bir dükkan boşalmıştı, onu kiraladım. Büyük bir sermayem yoktu. 2001 yılında 2 makine aldım, bir de dikiş işi için eleman tuttum. Sonrasında siparişle bu işi yapmaya başladım. Memnun kalan müşterim başkalarını da getirdi, derken işim büyüdü."

İşlerin bu kadar büyüyeceğini aklına bile getirmediğini söyleyen Özovacı, Antep işi ile yapılan örtüleri, nakışları, işlemeleri kullanarak ev tekstil ürünleri tasarladığını bunun yanı sıra kendi markasıyla da tekstil ürünleri, lohusa kıyafetleri, bebek beşikleri, bebekler için mevlit kıyafetleri, beşik örtüleri, kaftanlar ve kıyafetler tasarlamaya başladığını anlattı.

Özovacı, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesine ürün gönderdiğini belirterek, internet üzerinden de sipariş aldığını söyledi.

İş hayatında çok badireler atlattığını vurgulayan Özovacı, "Ya ev hayatına geri dönecektim ya da yola devam edecektim. Ben zor da olsa devam etmeyi seçtim. Benim gibi iş hayatına atılacak kadınlara tavsiyem, işlerini çok sevmeleri, azimli olmaları, sürekli araştırma yapmaları ve tabii ki sebat etmeleri." ifadelerini kullandı.

Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber