Türbanlı kutlamaya soru önergesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, ilköğretim okulu öğrencilerinin türban takarak ilahi söyleyip, oynadığı piyeste tekbir getirerek, temsili canavarı öldürmesi, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'yı harekete geçirdi. Gazalcı, TBMM'nde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlaması için 4 maddelik soru önergesi verdi.

Gazalcı Bakan Çelik'ten Denizli'de belediyenin sponsorluğunu yaptığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, ilköğretim okulu öğrencilerine türban taktırılıp cami imamı yönetiminde ilahi söyletilmesi ve tekbirli piyes oynanması konusuna açıklık getirmesini istedi. Gazalcı ayrıca okullara Kutlu Doğum Haftası kutlamaları için genelge gönderilip gönderilmediğini de sordu.

?Küçücük çocuklara türban taktırıp sahneye çıkarmak takiyyecilikten başka bir şey değil. Malesef Denizli'nin AKP'li Belediyesi'de bu tür organizasyonları destekliyor? diye konuşan CHP Milletvekili Gazalcı, soru önergesinde de şöyle dedi:

?Son yıllarda ülkenin her yanındaki okullarda yaygın olarak ?Kutlu Doğum Haftası' kutlama törenleri yapılmaktadır. Kutlama yapılması konusunda okullara genelge gönderilmiş midir? 16 Nisan 2007 tarihinde Denizli Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün birlikte düzenlediği, vali yardımcıları Mustafa Güney ve Halil İbrahim Ertekin de hazır bulunduğu Kutlu Doğum Haftası kutlama törenlerinde Bereketli Beldesi İlköğretim Okulu'nun kız öğrencileri, türbanlı olarak, tesettüre uygun giyimli, Bereketli Camii imamının yönetiminde ?4 Başlı Canavar' adlı oyunda ilahiler söylemiş, tekbir getirerek temsili canavarı öldürmüştür. Bu öğrencilerin gösterisine kim izin vermiştir? İzin verenler hakkında idari bir işlem yapılmış mıdır? Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlüklerine yazdığı yazıyla 21 Nisan Cumartesi günü Altınpark Anfa B Salonu'nda Hacı Bayram İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip tarafından gerçekleştirilecek ?Kutlu Doğum Şöleni'ne mutlaka katılmaları istenmesi anayasamızın laiklik ilkesine, öğretim birliğine ve Milli Eğitim Temel Kanunu'na uygun mudur? Bir tatil günü okul müdürlerinin böyle bir etkinliğe mutlaka katılmalarının istenmesi yasalara aykırı bir durum yaratmayacak mıdır??

Denizli'de 17 Nisan Salı günü akşamı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Denizli Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, Bereketli Beldesi Camii İmamı Hasan Koç, türbanlı ilköğretim okulu öğrencilerinin oluşturduğu koroyla söz konusu oyunu yönetmişti. İmamın yönetip, çocukların sahne aldığı etkinlikte, türban taktırılan ilköğretim okulu öğrencileri, ilahiler söyledi, tekbir getirip, dualar okuyarak 4 başlı canavarı öldürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber