FETÖ üyesi olduğu iddia edilen baba kızın davası ertelendi

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan baba ve kızının yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2018 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ üyesi olduğu iddia edilen baba kızın davası ertelendi

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan baba ve kızının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Doğan B. ve kızı Esranur B. ile avukatları katıldı.

Memur olan ve görevine devam eden Doğan B, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia etti.

Sanık Doğan B, hattı kızının kullandığını ileri sürdü. Kızının da ByLock kullanmadığını savunan Doğan B, "Bu programı kızımın kullanmadığına eminim." dedi.

Esranur B. ise savunmasında suçsuz olduğunu ifade etti.

Terör örgütü üyeliğiyle suçlanmanın kendisini çok üzdüğünü dile getiren Esranur B. "Sınıf öğretmenliği okudum. Atanmak istiyordum. Bir öğretmen adayı olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanmak beni çok üzdü. Hat babamın üzerine kayıtlı ancak bu hattı yaklaşık 7 yıldır ben kullanıyorum. ByLock kullanmadım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Mart'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber