Zayıflama ilaçları öldürüyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolay yoldan kusursuz vücut hatlarına sahip olmak isteyen kadın ve erkeklerin kullandığı zayıflama ilaçları sonu ölüme kadar varabilen birçok sağlık sorununa yol açıyor

Kilo veremeyenlere mucize vaad eden diyet ilaçları insanların hayatıyla oynuyor. Zayıflamakta güçlük çeken insanlara umut ışığı olarak gözüken zayıflama ilaçları ilk başta etkisini gösterse de zamanla tamir edilemez rahatsızlıklar bırakabiliyor. Birçok insanın açlık hissiyle başa çıkabilmek için tercih ettiği ilaçların başında gelen Lida isimli ilaç Türkiye'ye kaçak yollardan sokuluyor.

BAĞIRSAK KANSERİ YAPIYOR

Sağlık ve Tarım Bakanlığı'nın onayı olmadan birçok yerde kaçak yollardan satılan Çin yapımı Lida isimli ilaç Türkiye'de peynir ekmek gibi satılıyor. Bursa Sağlık Müdür Vekili Mesut Güven, Türkiye'ye kaçak sokulan Lida'nın kullananlarda ciddi yan etkileri olduğuna dikkati çekti. Güven, ''Halkı yanıltarak yanlış kullanıma neden olan, toplum sağlığını tehdit eden bu ürünün imal, ithal ve satışı durdurulmuştur'' dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Doktor Turgay Köse, geçtiğimiz yıl Dünya Sağlık Örgütü'nden onaylı içerisinde 15 miligram sibutramine maddesi bulunan bir zayıflama hapından 33 kişinin öldüğünü, şu an piyasada bulunan Lida ilacının içinde ise 27 miligram sibutmarine bulunduğunu söyleyerek tehlikeye işaret etti. Lida ilacının binlerce insanın ölümüne yol açabileceğini kaydeden Köse, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olarak satılan birçok diet ilacının içerisinde orlistat ismi verilen bir maddenin bulunduğunu ve bunun da bağırsak kanserine yol açtığını kaydetti. İstanbul Diyetisyenler Derneği Başkanı Aysen Arıcan da, Lida isimli ilacın uyku bozuklukları, tansiyon yüksekliği, nefes darlığı gibi problemlere yol açabileceğini belirterek uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber