Yayalara 'teleferik' projesi

Hükümet yayla turizmini geliştirmeye yönelik yeni formüller arıyor. Bunlardan biri de yollarla yeşili tahrip etmeden teleferikle ulaşımı sağlama projesi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2018 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yayalara 'teleferik' projesi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milliyet'e yayla turizmi ile ligili yapılması düşünülen yeni çalışmaları anlattı. Kurtulmuş, "Yaylalara yönelik neler yapacaksınız?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin belli bölgeleri özellikle Doğu Karadeniz bölgesi, Akdeniz'de de çok güzel yaylalarımız var, bir yayla cenneti. Özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere Arap turistler için önemli yerler. Buralara ulaşım kolaylaştıkça yayla turizmi de gelişecektir. Yayla turizminin Türkiye için önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Alternatif alanlarımızdan birisi olarak görüyoruz. Orada da temel prensibimiz doğayı tahrip etmeden. Mevcut maalesef bazı yaylalarımızın durumu son derece kötü. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yaylalarımızın uzun yıllar sonrasını planlayarak oraların turizme açılması lazım. Oraları betonlaştırmadan yollarla yeşili tahrip etmeden, hele hele mümkün olursa yollarla geçmek yerine teleferiklerle o alanları geçmeyi başarabilirsek Türkiye çok önemli bir yayla turizm merkezi haline gelecektir."

Abdullah Karakuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber