Kaymakamın, okulda sürekli kavga eden çocuğunu kollaması ilçeyi karıştırdı

Haber Giriş : 09 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Mehmet Kara'nın oğlu Burak Kara'nın okuldaki saldırgan davranışları ve ettiği kavgalar Amasra İlçesi'ni karıştırdı. Edinilen bilgiye göre, sınıf arkadaşı Serkan Metin'in (11) dişini kıran, Olgun Sefercik'in gözünü morartan, Sefa Furta'nın da dudağını patlatan Burak Kara'nın son olarak, öğretmeni Derya Çakır'ın "Ders zili çaldıktan sonra dışarıda niye dolaşıyorsunuz?" sözlerini babasına anlatması üzerine Kaymakam Kara'nın öğretmene baskı uyguladığı iddiaları tepkiyle karşılandı.

Okulda yaşanan bu olayların üzerine Amasra Madenci Anıtı önünde toplanan Eğitim-Sen Amasra Şubesi üyeleri, öğretmenler ve veliler Kaymakam Hacı Mehmet Kara'yı alkışlarla protesto ettiler. Eğitim-Sen adına konuşan Göktuğ Altuğu, Amasra'da eğitim katliamının yaşandığını ve Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Kaymakam çocuğunun diğer eğitim ve öğretim gören öğrencilerden farkının olmadığını ve ayrıcalık yapılmasının eğitim adına kara leke olduğunu belirten Eğitim-Sen sözcüsü Altuğu, "Bu çocuğun yaptıklarına akıl erdirmek mümkün değil. Yaptığı yanlışlar kimleri karşı karşıya getirmiştir. Kaymakamın Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü'nü yanına alarak öğrenciyle baskı uygulaması, çocuğunun sınav öncesi sorulacak soruları idare vasıtası ile alarak notlarının değerlendirmesi istemesi kaymakama yakışmamıştır. Ayrıca kaymakam çocuğunun 'Babam kaymakam' diyerek başka çocukların dişini kırmaya, gözünü morartmaya ve dudağını patlatmaya hakkı yoktur. Burası rink değil eğitim sahasıdır. İnsanların makamlarını ve nüfuslarını kullanarak baskı yapmaları inanılamayacak kadar büyük bir olaydır. Başta Kaymakam olmak üzere okula gelerek öğretmen arkadaşımıza baskı uygulayan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz ve bu sebeple Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Basın açıklamasına katılan dövülen öğrencilerin velileri ise okulda ve ilçede kaymakamın çocuğuna ayrıcalık yapıldığını belirtiler. Öğretmenler ve veliler basın açıklamasının ardından yapılanları protesto etmek için uzun süre alkışladılar ve olaysız bir şekilde ayrıldılar.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber