Emniyette çevik harekâtı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce bütün illerde ?Çevik Polis' biriminin kurulması için karar alan ve bunu 2 aylık süre zarfında gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü, bu sefer de ?gençleştirme' harekatı başlatıyor. Haziran döneminde mezun olacak bütün polis adaylarının, çevik şubelerinde görevlendirilmesi kararı alan emniyet, böylece toplumsal olaylarda görev alan bu birimin gençleştirilmesini hedefliyor.

Artık 81 ilde var

Yeni çevik kuvvet şube müdürlüklerinin kurulması fikri 24-26 Ocak 2007 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara-Dikmen'deki ana binasında düzenlenen ?İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı?nda gündeme getirildi. Kararın çıkmasıyla birlikte 2 ay içinde söz konusu illerde yeni yapılanma tamamlandı. Artık Türkiye'nin 81 ilinde çevik kuvvet polisi bulunuyor. Toplumsal olayların yaygın olmadığı illerde görevli olan çevik kuvvet personeli, önleyici asayiş hizmeti de yapıyor.

Mezunlara görev

Çevik kuvvet ekiplerinde çalışan bütün personelin genç polislerden oluşması için yeni bir çalışma başlatan emniyet, Haziran 2007 döneminde Polis Meslek Yüksekokulları ve Polis Eğitim Merkezleri'nden mezun olacak bütün polis adaylarının, çevik şubelerinde görevlendirilmesi kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber