Teziç'e saldırıda gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yönelik suikast girişimini gerçekleştiren N.İ'nin jandarmada sorgusu sürerken, olayla ilgili aralarında N.İ'nin kız arkadaşının da bulunduğu 4 kişinin daha İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Dün öğleden sonra YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşmek isteyen zanlı, bu talebinin geri çevrilmesi üzerine havaya üç el silah ederek kaçmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ankara otogarında yakalanan zanlı, Keçiören Adli Tıp'ta sağlık kontrolünün ardından olayın gerçekleştirdiği Bilkent'in jandarma bölgesi olması nedeniyle jandarmaya teslim edilmişti. Star marka bir silah ve sustalı ile yakalanan zanlının ilk ifadesinde YÖK Başkanı Teziç'in

açıklamalarındanrahatsızlık duyduğunu ve onu uyarmak ve konuşmak için YÖK'e geldiğini söylediği öğrenildi.

Silahı temin eden kişi de yakalandı

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişiminde bulunan Nurullah İlgün ve gözcülük yaptığını ifade ettiği Bülent A.'nın yanı sıra İlgün'e silah temin eden kişi de yakalandı.

Zanlı İlgün'ün satın aldığını söylediği silahı, İlgün'e temin ettiği belirlenen bir kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İlgün'e gözcülük yapan Bülent A. ve gözaltına alınan diğer kişi Ankara'ya getiriliyor. İlgün'ün Jandarma'daki sorgusu sürerken, Ankara Emniyet'ine getirilecek diğer kişiler de işlemlerin tamamlanmasının ardından Jandarma'ya teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber