Karabük'ün çöp sorununa Japon çözümü

Evsel atıkları geri dönüştürerek kömür elde edilen bir tesis kuran Kunio Yoshikawa, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret ederek proje ve tesis hakkında bilgiler verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük'ün çöp sorununa Japon çözümü

Kunio Yoshikawa, bu proje ile Karabük'teki çöp sorununun büyük ölçüde çözülebileceğini belirtti.

Başkan Vergili, Kunio Yoshikawa'ya ziyaretinden ve tesis hakkında verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, bu tür tesislerin çok faydalı olduğunu ve Karabük'ün yararına olabilecek her türlü projeyi değerlendirebilceklerini söyledi.

Japon bilim insanı Yoshikawa, evsel atıklardan hidrotermal prosesle nasıl kömür üretildiğini açıkladı. Bu yolla elde edilen kömürün ticari olarak satılan kömüre yakın kalorifik değere sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Yoshikawa, kömürün oluşumu için milyonlarca yıl gerekirken bu yöntemle 1 saat içinde atıktan kömür elde edildiğini ve bu yöntemin ticarileştirildiğini vurguladı. Yoshikawa ayrıca söz konusu yöntemin su içeresinde düşük sıcaklık ve basınçta gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Yoshikawa kimdir?

Profesör Kunio Yoshikawa kısa adı Tokodai olan Tokyo Teknoloji Enstitüsü (Tokyo Institute of Technology)'nde Çevre Bilimleri ve Teknolojisi'nde öğretim üyesidir. 1986 yılında Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nden doktorasını alan Yoshikawa, bir yıl Mitsubishi Heavy Industries'de çalıştı ve daha sonra araştırma görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak Tokyo Teknoloji Enstitüsü'de görev aldı.

Başlıca araştırma alanları atık arıtma teknolojileri, enerji dönüşümü, ısıl mühendislik, yanma, gazlaştırma ve atmosferik çevre mühendisliği olup 191 makalesi, 17 patenti ve 4 kitabı bulunuyor.

Ödülleri arasında ASME (Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu) James Harry Potter Gold Medal ödülü, en iyi teknik başarı ödülü, JSME (Japonya Makine Mühendisleri Topluluğu), en iyi makale ödülü AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) ve en İyi eğitmen ödülü (Tokyo Institute of Technology) bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber