Ekmek zammına mahkeme kararıyla indirim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale ve Kepez belediyelerinin, Asliye Ticaret Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine, 70 YKr'ye satılan 400 gramlık ekmeğin fiyatı 65 YKr'ye indirildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve merkeze bağlı Kepez beldesi Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, Çanakkale Belediye Meclis Salonu'nda ekmek zammına yaptıkları itiraz ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Gökhan, yaptığı açıklamada 200 gram ekmeğin dar gelirliler için pek yararlı olmadığını ve genelde de tercihlerin çiftli ekmeklerden yana olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2.5 yıldır ekmek zammı yapılmadığını ve son yapılan ekmek zammına bir itirazları olmadığını belirten Gökhan, ancak 35 YKr'ye satılan 200 gramlık tekli ekmeğin karşılığı olan 400 gramlık çiftli ekmeğin, yeni zamla birlikte 70 YKr'ye satılmasına itiraz ettiklerini kaydetti.

Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Oğuz ile birlikte, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne itiraz ettiklerini, buradan olumlu bir cevap alamayınca, Vali Yardımcısı Cengiz Ata başkanlığındaki komisyonla görüştüklerini, buradan da olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Yaptıkları itirazın sadece fiyat artışı olarak algılanması üzerine Asliye Ticaret Hukuk Mahkemesi'ne başvurduklarını anlatan Gökhan, mahkemenin, yaptıkları itirazı kabul ettiğini belirtti.

Gökhan, mevcut piyasa ekonomisinde, satın alınan mal adedi arttıkça, fiyatın ve maliyetin düştüğünün herkes tarafından kabul edildiğine işaret ederek, ''200 gramlık ekmek ile 400 gramlık ekmek arasındaki fiyat orantısının iki katı olması, mahkemece uygun bulunmamıştır. Merkez ve merkeze bağlı beldelerde, 200 gramlık ekmek 35 YKr'ye, 400 gramlık ekmek 65 YKr'ye satılacaktır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber