Aksaray faciasında okul müdürüne ihmal suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zihinlerde toplam 34 kişinin hayatını kaybettiği ?İzmir Zafer İlköğretim Okulu Kapadokya Gezisi Aksaray Faciası' olarak kazınan trafik kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmada alınan ifadeler okul müdürü Süleyman Karabulut'un ihmalini gündeme getirdi.

Kapasitesinin üzerinde yolcu alan otobüsün yola çıkmasına engel olmamakla suçlanan Müdür Karabulut'un bu yüzden disiplin cezası alabileceği belirtildi.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Aksaray kazasının yaraları sarılmaya çalışılırken, 8 yaşındaki Begüm Güler'in tedavi gördüğü Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmesiyle acılar yeniden depreşti. Begüm'ün ölümüyle Zafer İlköğretim Okulu'ndan hayatını kaybeden öğrenci sayısı 5'e, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 34'e yükselirken, tedavileri tamamlanan yaralılar da taburcu ediliyor. Aileleri darmadağın eden, anneleri çocuksuz, çocukları annesiz, babasız bırakan feci kazanın ardından yaşanan büyük travmanın atlatılması için psikologlar devreye girerken, bir yandan da olayda ihmali olanlar araştırılıyor, suçlular aranıyor. Kazadan sonra Kapadokya gezisi için anlaşma yapılan otobüsün değiştiğinin, 46 kişilik otobüse 60'ın üzerinde yolcu alındığının ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in görevlendirdiği iki Bakanlık müfettişi İzmir'e gelerek soruşturma başlattı.

Kazadan yaralı kurtulan ya da yara almayan ancak travma yaşayan Zafer İlköğretim Okulu velilerinin adreslerini alan müfettişlerin evlerine giderek ifadelerine başvurdukları belirtildi. 13 nisan Cuma günü saat 19.45'de İkiçeşmelik'teki Hasan Sağlam Öğretmenevi önünden kalkan otobüsün değiştiği, fazla yolcu aldığı, bunu gören okul müdürü Süleyman Karabulut'un bu duruma müdahale edip etmediğininin soruşturulduğu, ifadelerin bu yönlü alındığı kaydedildi. Oğlu Abdülkadir Karabulut'u da kazada hayatını kaybeden, geziyi düzenleyen öğretmeni Yeşim Aygün'e teslim edip uğurlayan Müdür Karabulut'un bu değişimi ve fazla yolcu olayına müdahale etmediği, yola bu şekilde çıkılmasına göz yumduğu için görevini ihmal etmekle suçlandığı öğrenildi. Otobüsün arıza halinde şirket yetkilileri tarafından değiştirme yetkisi bulunduğu bu yüzden müdür Karabulut'un bundan sorumlu tutulamayacağı ifade edildi. Bir milli eğitim yetkilisi, müdür Karabulut'un otobüsün çok yolcuyla yola çıkılmasına engel olmaması yüzünden disiplin cezası alabileceğini, görev yerinin değiştirilebileceğini öne sürdü.

Öte yandan Müdür Karabulut'un oğlu Abdülkadir'i öğretmeni merhum Yeşim Aygün'e emanet ederek geziye gönderdiğini belirten bazı eğitimciler, ?Kazadan sonra otobüse çok fazla yolcu alındığı ortaya çıktı. Bu kadar fazla yolcuyla neden yola çıkılmasına izin verdiğini herkes merak etti, bunu sordu. Oğlunu getirdiğinde otobüsün önünde çok sayıda insan olduğunu, kimin yolcu kimin uğurlamaya gelen olduğunu bilmediğini söyledi. Otobüs hareket etmeden oradan ayrıldığını ve kimlerin, kaç kişinin bindiğini görmediğini söyledi. Bu savunmayı müfettişlere de yapacağı kesin. Ama bu ifadeler onu kurtarır mı kurtarmaz mı bilinmez? diye konuştu.

Müdür Karabulut ise hakkındaki suçlamalarla ilgili sorulara yanıt vermedi, ?Soruşturması süren bir konuda konuşmam mümkün değil? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber