Prosedür kurbanı oluyordu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Milas İlçesi 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nden, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilmek üzere bindirildiği tam donanımlı ambulans, Söke yakınlarında arıza yapan 63 yaşındaki SSK emeklisi Erdinç Toksal, yolda az daha ?prosedür' kurbanı oluyordu.

Beyninde tümör bulunan ve aynı zamanda akciğer kanseri olan Erdinç Toksal, tedavi gördüğü Milas İlçesi 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nden, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilmek üzere dün saat 16.30'da, tam donanımlı ambulansya yola çıkarıldı. Yanında kendi gibi SSK emeklisi olan eşi 58 yaşındaki Sungu Toksal bulunan Erdinç Toksal'ı taşıyan ambulans Söke yakınlarında arıza yaptı.

Bunun üzerine cep telefonuyla Aydın 112 Acil Sağlık ekibini arayan Sungu Toksal'a, iddiaya göre, hastasının ancak Söke Devlet Hastanesi'ne kadar götürülebileceği yanıtı verildi. Eşinin beyninde tümör bulunduğu, aynı zamanda akciğer kanseri olduğunu ve uyutularak yola çıkarıldığı için biran önce İzmir'e ulaştırmak zorunda olduklarını söyleyen Toksal, bu kez de ?Prosedür böyle? yanıtını aldı. Sungu Toksal, bunun üzerine aradığı Söke 112 Sağlık ekibininin ambulansıyla Söke Devlet Hastanesi'ne getirilerek acil servise alındı.

Bu arada, durumdan haberdar edilen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, hasta naklinde kullanılan ve donanımı bulunmayan belediye ambulansını hastaneye gönderdi. Hastaneden, İzmir'e gönderilecek belediye ambulansında hemşire görevlendirelemeyeceği belirtilince, Sungu Toksal Muğla 112 Acil Sağlık Müdürlüğü'nden ambulans istedi ve olumlu yanıt aldı. Milas'tan yola çıkan ikinci ambulans saat 19.00'da Söke Devlet Hastanesi'ne ulaştı. Erdinç Toksal da saat 21.10'da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirebildi.

Yoğun bir telefon trafiğinin ardından eşini İzmir'e getirmeyi başardığını belirten Sungu Toksal, ?Bürokrasiden sonra bu kez de karşıma prosedür çıktı. Ben sağlık ekiplerine değil prosedüre dikkat çekilmesini istiyorum. Önce can mı prosedür mü?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber